Svi znamo kako skuvati jaja – stavimo ih u vodu i kuvamo desetak minuta. Ponekad se dogodi da jaje pukne zbog prevelike temperature, što može uzrokovati curenje proteina i oštetiti obrok.

Postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da skuvate savršeno jaje. Čini se čudno, ali čačkalice su tajna. Stavljanjem čačkalica zajedno s jajima u vodu sprečavate curenje proteina, čak i ako jaje pukne. Ne znamo tačno zašto ovo funkcioniše, ali mnogi profesionalni kuvari koriste ovu metodu.

Dakle, da biste primenili ovaj trik, jednostavno ubacite tri do pet čačkalica zajedno sa jajima u vodu dok ih kuvate. Nakon što su jaja ohlađena, proverite da li su oštećena. Takođe, važno je napomenuti da ne biste trebali kuvati jaja na najvišoj temperaturi, jer će to omogućiti jajima da plivaju i smanjiće šansu za pucanje ljuske.
Da biste dodatno sprečili pucanje ljuske, možete u vodu dodati malo soli i sirćeta. Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da kuvate jaja bez problema i sačuvate njihovu celovitost.
PROČITAJTE JOŠ:
Domaćice masovno stavljaju ovaj lek u zimnicu: Stav stručnjaka je jasan i upozoravajući!
Kukuruz jedite, ali ne preterujte: Omiljena žitarica i kalorijska bomba
Izađite iz šablona, spremite ČORBU sa MLEVENIM MESOM!
Uspešno ste se prijavili