Ovaj recept za čorbu sa mlevenom junetinom pun je povrća za zadovoljavajući, veoma jednostavan i ukusan obrok koji možete poslužiti bilo kad tokom godine. Poslužite sa krekerićima i komadima sira i zaljubite se na prvi zalogaj.

SASTOJCI:
- kilogram mlevene junetine
- 4 šargarepe, iseckane na kockice
- 4 stabljike celera, iseckane
- 1 crni luk, iseckan
- 4 krompira, oljuštena i isečena na komade
- 1 konzerva (15,25 unci) kukuruza, ocijeđena i isprana
- 1 konzerva zelenog pasulja, oceđena i isprana
- 1 konzerva graška, neocijeđena
- 1 konzerva paradajz sosa
- 1 konzerva celih paradajza, izgnječenih
- mlevena paprika po ukusu
- 1 lovorov list, ili više po ukusu
- 1/8 kašičice majčine dušice u prahu
- 1/4 šolje vode, po potrebi
PRIPREMA:
U šerpi srednje veličine, razlomite mlevenu junetinu na komade preko srednje-jake vatre; kuvajte i mešajte dok se junetina ne izmrvi i ravnomerno ne dobije smeđu boju, 7 do 10 minuta. Ocedite i bacite višak masnoće.
Dodajte šargarepe, celer i crni luk; kuvajte i mešajte dok povrće ne omekša, otprilike 5 minuta.
Ubacite krompire, kukuruz, pasulj, neoceđeni grašak, paradajz sos i izgnječene cele paradajze. Začinite paprikom, dodajte lovorov list i majčinu dušicu.
Dodajte 1/4 šolje vode ako je potrebno, dopunjujući po potrebi tokom kuvanja.
Sačekajte da proključa ; pokrijte je i kuvajte, povremeno mešajući, dok krompiri ne omekšaju, otprilike sat.
Prijatno!
PROČITAJTE JOŠ:
Brzi i zdravi keksići bez jaja i brašna, a od samo DVA sastojka postaće redovni u vašoj ishrani
Malo na kašiku da se pojede: Spremite preukusni pileći paprikaš
Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukusnim mesom i svi će vas pitati za recept
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Allrecipes.com