Postoje razne varijante punjenja, a mi vam predstavljamo recept za one sa mlevenim mesom.
Potrebno je:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 2 crna luka
- 200 gr parmezana
- 200 ml pavlake za kuvanje
- pola šolje belog vina
- 300 ml vode
- 400 ml soka od paradajza
- supena kašika šećera
- so po ukusu
View this post on Instagram
Priprema:
Ulje zagrejati i na njemu propržiti crni luk. Dodati mleveno meso, so, biber, naliti vodom i ostaviti da se krčka na srednjoj vatri. Nakon što se sos zgusne, dodati vino, 100 g narendanog parmezana i pavlaku. Kuvati još desetak minuta i skloniti sa vatre da se ohladi. Dobijenim sosom filovati kaneline. U posebnom sudu prokuvati sok od paradajza, sa vodom i šećerom. So dodati po ukusu. Crveni sos sipati u pleh, a zatim na njega naređati kaneline. Dodati ostatak narendanog sira, poklopiti i peći 25 minuta na 200 stepeni. Služiti toplo uz salatu po želji.
Ovo je još jedna verzija punjenja:
Uspešno ste se prijavili