Krastavac se najčešće koristi u šarenim salatama i laganim letnjim jelima, ali je idealan i za pripremu hladne supe koja nudi trenutno osveženje i snabdeva telo potrebnim hranjivim materijama. Hladna supa od krastavaca je još osvežavajuća od one napravljene od tikvica, što je čini savršenim letnjim jelom.

Recept za hladnu supu od krastavaca:
Sastojci:
- 6 srednjih krastavaca
- 350 ml grčkog jogurta
- 60 ml maslinovog ulja
- 3 supene kašike limunovog soka
- 2 supene kašike sitno seckane mirođije, može i sušena
- 1 čen belog luka
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice meda
- Biber po želji
- Seckana sveža nana ili bosiljak, po želji
Priprema:
- Naseckajte krastavce na manje komade, a beli luk sitno iseckajte.
- U blenderu (ili pomoću štapnog miksera) pomešajte krastavce, jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, mirođiju, beli luk, so, med i biber dok ne dobijete glatku smesu.
- Supu prebacite u posudu s poklopcem i stavite u frižider na 4 sata.
- Pri posluživanju, supu podelite u činije i po želji dodajte malo maslinovog ulja. Ukrasite kriškama krastavca, listićima nane, bosiljkom ili mirođijom.
PROČITAJTE JOŠ:
Ljudi na internetu su poludeli za ovom vodom – tvrde da topi kilograme i dok spavate
Da li bi trebalo jesti semenke iz lubenice? Gastroenterolog daje odgovor
Mame su otkrile novi metod za uspavljivanje beba: Da li znate šta je „ružičasta buka“?
Uspešno ste se prijavili