Pita od višanja uglavnom asocira na detinjstvo i bake i deke.
Domaće višnje, sveže kora, zagrejana rerna uz malo mašte prave čudo.
U ovom periodu godine čak i kada nije sezona višanja, možete okupiti najbliže i uživati u blagom ukusu ove poslastice, jer smo za vas pripremili recept koji će vas oboriti s nogu i vratiti u neka druga vremena. Probajte i uverite se!
Potrebno je:
3 jaja
200 mililitara jogurta
Pola kilograma tankih kora
Pola kilograma očišćenih višanja
Dve kašike šećera
100 mililitara ulja
Pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 19 stepeni.
Prvo umutite jaja sa šećerom, zatim, dodajte brašno i prašak za pecivo. U sve to sipajte jogurt i ulje, zatim dobijenu smesu izmešajte da se sve sjedini. Premazujte kore dobijenim filom. Svaku koru sa dve kašike fila otprilike premažite, pa duž kore ređajte višnje. Savijte krajeve kora i urolajte je. Ponovite postupak sa ostatkom materijala i urolane kore ređajte u okrugli pleh. Ukoliko vam ostane fila, premažite kore odozgo.
Nek se pita peče oko 30 minuta. Kada bude gotova pospite je šećerom u prahu.
Prijatno.
Pročitaj još:
Palačinke sa kajmakom i pršutom! Pikantne i neverovatno ukusne!
Po receptu vrsnih majstora: Čokoladni kolač sa breskvama za prave hedoniste!
Dijetalno slatko zadovoljstvo: Probajte recept za zamrznuti jogurt
Uspešno ste se prijavili