15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Hrskava i slatka: Napravite vrlo lako savršenu pitu od višanja!
Pita od višanja

Foto:Profimedia

Hrskava i slatka: Napravite vrlo lako savršenu pitu od višanja!

Anđelka Popadić
5. novembar 2017. 11:00
Ukoliko želite jesenja popodneva da upotpunite nekom hrskavom poslasticom, evo savršenog recepta za ljubitelje višanja!
PODELI
F
T
G
P

Pita od višanja uglavnom asocira na detinjstvo i bake i deke.

Domaće višnje, sveže kora, zagrejana rerna uz malo mašte prave čudo.

U ovom periodu godine čak i kada nije sezona višanja, možete okupiti najbliže i uživati u blagom ukusu ove poslastice, jer smo za vas pripremili recept koji će vas oboriti s nogu i vratiti u neka druga vremena.  Probajte i uverite se!

Potrebno je:

3 jaja

200 mililitara jogurta

Pola kilograma tankih kora

Pola kilograma očišćenih višanja

Dve kašike šećera

100 mililitara ulja

Pola kesice praška za pecivo

Priprema:

Zagrejte rernu na 19 stepeni.

Prvo umutite jaja sa šećerom, zatim, dodajte brašno i prašak za pecivo. U sve to sipajte jogurt i ulje, zatim dobijenu smesu izmešajte da se sve sjedini. Premazujte kore dobijenim filom. Svaku koru sa dve kašike fila otprilike premažite, pa duž kore ređajte višnje. Savijte krajeve kora i urolajte je. Ponovite postupak sa ostatkom materijala i urolane kore ređajte u okrugli pleh. Ukoliko vam ostane fila, premažite kore odozgo.

Nek se pita peče oko 30 minuta. Kada bude gotova pospite je šećerom u prahu.

Prijatno.

Pročitaj još:

Palačinke sa kajmakom i pršutom! Pikantne i neverovatno ukusne!

Po receptu vrsnih majstora: Čokoladni kolač sa breskvama za prave hedoniste!

Dijetalno slatko zadovoljstvo: Probajte recept za zamrznuti jogurt

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
pita od višanja, Poslastica, Recept
Sudbina u zrncima kafe: Magična pravila gledanja u šolju!
Naša lepotica zasenila svetske zvezde: Došla je na crveni tepih bez donjeg veša!
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube