Nekada domaćice i pored toga što uživaju u blagom ukusu ovih pečuraka izbegavaju da ih spremaju jer su malokomplikovanije za čišćenje.
Pre spremanja jela sa šampinjonima neophodno je da se lepo očiste i spreme za željeno jelo. S tim u vezi, verujemo da će vam savet naših baka koristiti, zato što čitav taj proces ubrzava i čini ga lakšim. Naime, sve što treba da imate u kuhinji jeste četkica za zube. Da, da dobro ste čuli, mnoge iskusne domaćice su više puta dokazale da se pečurke najlakše i najbrže čiste uz pomoć čestkice za zube.

Foto: Profimedia
Probajte i uverite se sami.
A sada kada ste ih već očistili red je da i napravite nešto za svoje ukućane. Poklanjamo vam recept zapitu od šampinjona.

Foto: Profimedia
Potrebno je:
Dva jaja
Pola kilograma tankih kora
Dve glavice crnog luka
Kiselo mleko
200 grama šampinjona
So
Ulje
Biber
Priprema: Na ulju izdinstajte sitno iseckan crni luk, potom dodajte u istu šerpu isečene šampinjone i još malo sve zajedno prodinstajte. Posebno sa strane umutite dva jaja i kiselo mleko i sa tim ćete premazivati kore. Na svaku treću stavite šampinjone i uvijte u rolnu.

Foto: Profimedia
Tako uvijene rolne premažite preostalim prelivom sa dodatkom ulja. Sve prekrijte jednom korom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
Pročitaj još:
“Šumsko meso” i lek za mnoge boljke: Evo zbog čega treba da konzumirate pečurke!
Od ovog jela kreće voda na usta: Napravite sočnu piletinu u gorgonzola sosu i sa šampinjonima!
Pričali smo sa pravim MAJSTOROM za meso: Naučite trikove za dobar roštilj, pečenje i ukusan biftek!
Uspešno ste se prijavili