15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukus...

Gospodin pasulj! Uz ovu caku ćete spremiti omiljeno srpsko jelo sa preukusnim mesom i svi će vas pitati za recept

Aska logo
Aska
9. septembar 2023. 10:33
Što je lepše meso, to će biti bolji pasulj. Sa jednim tikom, meso će biti savršeno, a samim tim i ovaj gospodar domaće trpeze
PODELI
F
T
G
P

Pre nego što se bacite na spremanje ovog ukusnog i neizostavnog jela, poznato je da mu specifičan ukus daje suvo meso.

Foto: Pexels

Bilo da su to dimljena rebarca, kolenice ili butkica, važno je da ih dobro operete pod mlazom hladne vode ili posebno prokuvate u vodi da baci jedan ključ, pre nego što počnete da spremate pasulj. Tako jednostavno, a tako menja ukus svemu!

A sada recept za spremanje pravog, srpskog pasulja!

SASTOJCI:

  • 450 g pasulja
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 struk praziluka
  • 2 lovorova lista
  • 300 g suvog mesa po izboru
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika začina
  • 2 kašike brašna
  • 30 ml ulja
  • po ukusu so

PRIPREMA:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče, pre kuvanja.

Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta pa procediti prvu vodu. Pasulj naliti sa toplom vodom, iseckati sitnije 2 glavice crnog luka pa dodati pasulju, dodati 2 lovorova lista i očistiti i naseći šargarepe, luka i praži luka te ih dodati pasulju.

Dodati oprano i prethodno prokuvano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat ipo do dva sata, u zavisnosti od vrste pasulja, neki se skuvaju brze, neki ne. Možda će biti potrebno da dodate još vode, svaki put nalite vodom koja je već topla. Dodati onoliko vode koliko hoćete da vam je pasulj, gust ili redak.

Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Staviti u tiganj ulje, zagrejati pa staviti brašno, propržiti, pazite da vam brašno ne izgori, prohladiti pa dodati mlevenu papriku, dobro promešati pa sipati u kuvani pasulj. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpsko tradicionalno jelo se našlo na listi najboljih na svetu – svetski kuvari ga stavili na visokoj poziciji
Dijete naših poznatih dama: Evo kako su one uspele da dovedu liniju do savršenstva!
Organizam vam često traži određenu hranu? Evo šta vam zapravo poručuje!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
DImljeno meso, Pasulj, Recept
Počinje sezona dosadnih napasti! Kako se rešiti upornih smrdibuba?
Pred Jarčevima dan kao iz snova, prate ih Ovnovi sa dobrim raspoloženjem
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube