15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu o...

Foto:Pexels

Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu od luka!

Aska logo
Aska
26. januar 2024. 14:44
Ovaj specijalitet je vrlo ukusan, obožavan širom sveta, a mi smo za vaš našli recept koji se lako i brzo sprema.
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 4 veća luka, iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 litar pileće ili povrtne supe
  • 1/2 šolje belog vina (opcionalno)
  • So i biber po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 1/2 kašičice suvog timijana (opciono)
  • 4 kriške tosta i rendanog sira (za posluživanje)

Uputstva:

  1. U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje.
  2. Dodajte iseckane lukove i beli luk, smanjite temperaturu na nisku i dinstajte ih oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, dok luk ne postane mekan i karamelizovan.
  3. Dodajte brašno i dobro promešajte kako biste napravili laganu zapršku.
  4. Postepeno dodajte supu uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Povećajte temperaturu da supa proključa.
  5. Ako koristite belo vino, sada je vreme da ga dodate. Dodajte so, biber, lovorov list i suvi tamijan (ako koristite). Smanjite temperaturu i ostavite supu da se kuva na laganoj vatri još 15-20 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  6. Sklonite lovorov list pre nego što poslužite supu.
  7. Pre posluživanja možete dodati kriške tosta i posuti rendanim sirom na vrhu svake porcije.

Uživajte u ovoj ukusnoj supi od luka!

PROČITAJTE JOŠ:

Vreme je ko stvoreno za kokice: Evo zašto su ove grickalice zdrave za vas plus NE GOJE!
Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!
Recept: Zdrav hleb od tri vrste brašna koji krcka pod zubima i može da se jede nekoliko dana

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Francuska, Recept, supa od luka
Daleko bilo i da ne čuje zlo: Evo zašto kucamo u drvo!
Ukoliko ovo očekujete od partnera, ubijate vašu vezu
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube