Sastojci:
- 4 veća luka, iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike maslaca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika brašna
- 1 litar pileće ili povrtne supe
- 1/2 šolje belog vina (opcionalno)
- So i biber po ukusu
- 1 lovorov list
- 1/2 kašičice suvog timijana (opciono)
- 4 kriške tosta i rendanog sira (za posluživanje)
Uputstva:
- U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje.
- Dodajte iseckane lukove i beli luk, smanjite temperaturu na nisku i dinstajte ih oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, dok luk ne postane mekan i karamelizovan.
- Dodajte brašno i dobro promešajte kako biste napravili laganu zapršku.
- Postepeno dodajte supu uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Povećajte temperaturu da supa proključa.
- Ako koristite belo vino, sada je vreme da ga dodate. Dodajte so, biber, lovorov list i suvi tamijan (ako koristite). Smanjite temperaturu i ostavite supu da se kuva na laganoj vatri još 15-20 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
- Sklonite lovorov list pre nego što poslužite supu.
- Pre posluživanja možete dodati kriške tosta i posuti rendanim sirom na vrhu svake porcije.
Uživajte u ovoj ukusnoj supi od luka!
PROČITAJTE JOŠ:
Vreme je ko stvoreno za kokice: Evo zašto su ove grickalice zdrave za vas plus NE GOJE!
Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!
Recept: Zdrav hleb od tri vrste brašna koji krcka pod zubima i može da se jede nekoliko dana
Uspešno ste se prijavili