Čuvanje hrane na visokim temperaturama poprilično je problematično jer se sa porastom temperatura namirnice brže kvare.
Brzina i jednostavnost pohranjivanja namirnica u aluminijumsku foliju umnogome olakšava posao, ali nažalost ona nije dobra za to.

Bakterije se razmnožavaju na vazduhu, a one poput stafilokoka i “Bacillusa cereusa” proizvode toksine koje ne uništavaju visoke temperature kuvanja. Ako se topla hrana ostavi duže od dva sata na sobnoj temperaturi, bakterije će se razmnožiti. Čak i ako pokrijete hranu aluminijumskom folijom, ona će propustiti vazduh.
– Kad je vazduh prisutan, bakterije se brže množe pa je neophodno nabaviti odgovarajuće posude za čuvanje hrane i na pravilan način je treba ostaviti – kaže dijetetičarka Lindsej Malon.
Umesto toga uvek ih stavite u plitke i hermetički zatvorene posude kako biste ubrzali proces hlađenja i sprečili razvoj bakterija u hrani.
Mleko, mlečne proizvode i meso bacite ukoliko stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi.
PROČITAJTE JOŠ:
Sprečite prolećnu alergiju uz dva prirodna napitka po receptu narodnog travara Momčila Antonijevića
10 saveta kako da se ugojite na brz i zdrav način
Da stomak ne zaboli! Ovako se čuva lako kvarljiva hrana na visokim temperaturama
Uspešno ste se prijavili