Sastojci:
4 jaja, 200 grama šećera, 100 grama maslaca, kora i sok od 1 pomorandže, 20 grama čokolade u prahu, 2 decilitra mleka, 250 grama brašna, 1 prašak za pecivo, 1 Dr. Etker rum šećer/Dr. Etker cimet šećer (zavisi koji ukus želite), 100 grama mlevenih oraha, 100 grama crne čokolade
Fil:
Marmelada, 50 grama čokolade,2 kašike ulja, 2 kašike mleka
Priprema:
Pomešajte čokoladu i maslac i istopite na pari. Nakon toga dodajte sok i koru od pomorandže.
Sa strane umutite šećer i jaja, dodajte mleko, cimet/rum šećer, a zatim i otopljenu smesu od maslaca i čokolade.

Foto: profimedia
Sve sastojke lagano mešajte dok dodajete brašno, čokoladu u prahu, prašak za pecivo i orahe.
Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte smesu. Pecite na 150 stepeni. Kada se po površini uhvati korica izbockajte čačkalicom par puta. Pečeni kolač ohladiti, namazati marmeladom i preliti čokoladom koja se otopi sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili