15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako
Čokolada, Torta, Recept, Slatkiši, Kuvanje

Foto:profimedia

Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako

Marta Buzurović
29. mart 2016. 14:30
Šta ima bolje od ukusnog čokoladnog kolača sa aromom cimeta ili ruma?
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

4 jaja, 200 grama šećera, 100 grama maslaca, kora i sok od 1 pomorandže, 20 grama čokolade u prahu, 2 decilitra mleka, 250 grama brašna, 1 prašak za pecivo, 1 Dr. Etker rum šećer/Dr. Etker cimet šećer (zavisi koji ukus želite), 100 grama mlevenih oraha, 100 grama crne čokolade

Fil:

Marmelada, 50 grama čokolade,2 kašike ulja, 2 kašike mleka

Priprema:

Pomešajte čokoladu i maslac i istopite na pari. Nakon toga dodajte sok i koru od pomorandže.

Sa strane umutite šećer i jaja, dodajte mleko, cimet/rum šećer, a zatim i otopljenu smesu od maslaca i čokolade.

Torta, Maslac, Čokolada, Kuvanje , Mešanje

Foto: profimedia

Sve sastojke lagano mešajte dok dodajete brašno, čokoladu u prahu, prašak za pecivo i orahe.

Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte smesu. Pecite na 150 stepeni. Kada se po površini uhvati korica izbockajte čačkalicom par puta. Pečeni kolač ohladiti, namazati marmeladom i preliti čokoladom koja se otopi sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Cimet, Čokolada, Kolač, Recepti, Rum, Slatkiši
Samo što je naučila prve reči, Monika Beluči već neguje srpski jezik!
NIJE ZA ŠALU Reagujte kad se javi bol zbog kamena u žučnoj kesi
19. maj 2025.portal_admin

Zaboravite na šlauf oko stomaka uz pomoć saveta nutricionista – primenjivi u svakodnevici

12. maj 2025.portal_admin

Doktori će vam uvek preporučiti mediteransku dijetu – evo i zašto

11. maj 2025.portal_admin

Uklonite lak za nokte sa garderobe i nameštaja BEZ ACETONA: Super trikovi koji pomažu

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube