15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako
Čokolada, Torta, Recept, Slatkiši, Kuvanje

Foto:profimedia

Egzotični čokoladni kolač: Zasladite se brzo i lako

Marta Buzurović
29. mart 2016. 14:30
Šta ima bolje od ukusnog čokoladnog kolača sa aromom cimeta ili ruma?
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

4 jaja, 200 grama šećera, 100 grama maslaca, kora i sok od 1 pomorandže, 20 grama čokolade u prahu, 2 decilitra mleka, 250 grama brašna, 1 prašak za pecivo, 1 Dr. Etker rum šećer/Dr. Etker cimet šećer (zavisi koji ukus želite), 100 grama mlevenih oraha, 100 grama crne čokolade

Fil:

Marmelada, 50 grama čokolade,2 kašike ulja, 2 kašike mleka

Priprema:

Pomešajte čokoladu i maslac i istopite na pari. Nakon toga dodajte sok i koru od pomorandže.

Sa strane umutite šećer i jaja, dodajte mleko, cimet/rum šećer, a zatim i otopljenu smesu od maslaca i čokolade.

Torta, Maslac, Čokolada, Kuvanje , Mešanje

Foto: profimedia

Sve sastojke lagano mešajte dok dodajete brašno, čokoladu u prahu, prašak za pecivo i orahe.

Pravougaoni kalup obložite papirom za pečenje i ravnomerno sipajte smesu. Pecite na 150 stepeni. Kada se po površini uhvati korica izbockajte čačkalicom par puta. Pečeni kolač ohladiti, namazati marmeladom i preliti čokoladom koja se otopi sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Prijatno!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana
Cimet, Čokolada, Kolač, Recepti, Rum, Slatkiši
Samo što je naučila prve reči, Monika Beluči već neguje srpski jezik!
NIJE ZA ŠALU Reagujte kad se javi bol zbog kamena u žučnoj kesi
28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

25. avgust 2025.portal_admin

Uredite dom ove jeseni i budite u trendu: Šest stilskih pravila koja ne smete propustiti

21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube