15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Došlo je vreme za artičoke: Testenina sa ovim prolećnim povrćem

Došlo je vreme za artičoke: Testenina sa ovim prolećnim povrćem

Marta Buzurović
23. april 2017. 02:03
Danas su na meniju artičoke!
PODELI
F
T
G
P

Možda je izgled ovog povrća čudan, ali ne dajte da vas “uplaši”.

Artičoke su pune vitamina C, folata i magnezijuma. Može se pripremati na niz različitih načina. Odlično ide uz testeninu i picu, a može se grilovati, pržiti i puniti drugim opvrćem ili mesom.

Evo recepta koji smo mi izdvojili:

Testenina sa artičokama

Potrebno vam je:

Pakovanje testenine po vašoj želji4

Četiri cele artičoke,

1 limun ( za trljanje artičoka dok ih ljuštite)

2 čena belog luka

5 kašika ekstra devičanskog maslinovovog ulja, so

200 grama slanine (pančete)

100 grama kačkavalja

Uputstvo za sos :

Očistite artičoke i stavite ih u posudu sa limunom.

U velikom tiganju na srednjoj temperaturi, pecite pančetu na maslinovom ulju, dok ne počne da dobija braon boju. Izvadite je sa strane, pa u isto ulje stavite nežno zgnječene čenove luka (sa ljuskom koja sadrži antioksidanse) i artičoke.

Dinstajte ih neko vreme dok ne omekšaju, pokrivene sa poklopcem uz dodavanje malo vode u kojoj su stajale artičoke.

Na kraju dodajte pančetu, ostavite da se sve prodinsta još par minuta na nižoj temperaturi, kako bi artičoke primile ukus mesa. Kada je testenina skuvana, iscedite je i dodajte u tiganj sa artičokama i pančetom, na visokoj toplote. Smanjite toplotu i dodajte kačkavalj.

Začinite solju i biberom, i ukrasite sa nekim svežim začinskim biljem ako želite i služiti odmah.

Prijatno!

Prolećno povrće na stolu: Pikantna špargla sa slaninom

Tajne majstora kuhinje: Napravite mućkalicu kao iz restorana

Da li ste probali Melitzano salatu? Pravi ukus Grčke na vašem stlolu!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Artičoke, Hrana, Povrće, Proleće, Receot
Ovo je njena modna „DISCIPLINA“: Dizajn kao lični pečat Ivane Davidović
Lek za slomljeno srce: Pet romana uz koje ćete uživati
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube