15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Hrana » Donesite Pariz u vašu kuhinju: Kako se prave čuveni Makarunsi
makarons kolači recepti slatko

Foto:Profimedia

Donesite Pariz u vašu kuhinju: Kako se prave čuveni Makarunsi

Marta Buzurović
20. mart 2016. 02:10
Ovaj kolač koji je osvojio ceo svet zbog divnih boja i bajkovitog ukusa popularnost je stekao u Parizu.
PODELI
F
T
G
P

Mi smo pronašli duh francuske u poslastičarnici na Dorćolu. Nasmejane devojke iz „Fini“ poslastičarnice otvorile su nam vrata i otkrile tajnu spremanja ove poslastice. Kako izgleda proces pripreme pogledajte u videu:

Za pripremu ovog kolača potrebna je veština, puno volje i dosta strpljenja i malo kome mogu da ispadnu kao profesionalcima. Zato vam predstavljamo nam naš recept pravo iz redakcije „Aska.rs“.

Askini domaći Makarunsi

Potrebno je :

3 belanca

50 g šećera

200 g šećera u prahu

100 g blanširanih badema

makarons kolači recepti slatko

Foto: profimedia

Mikserom umutiti belanca nekoliko minuta sve dok se ne napravi čvrsta pena. Zatim dodajte polako kristal šećer i sameljite blanširane bademe pa dodajte šećer u prahu. Tu smesu dodati u smesu od belanaca, polako mešati drvenom varjačom. U smesu dodati par kapi boje po želji i promešati.Pleh obložite papirom za pečenje i na njemu nacrtajte krugove promera 2,5 cm. Smesu stavite u kesu za šlag i pažljivo istiskujte smesu u nacrtane krugove. Ostavite da odstoji sat vremena. Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite ih osam do deset minuta.

Fil:

3 žumanca

2 kašike šečera

40 g bele mlečne čokolade

45 g maslaca

Na pari kuvajte žumanca i šećer, zatim dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. U ohlađeni fil dodajte umućeni maslac. U fil možete dodati mlevene ili sitno seckane lešnike.

Filujte ohlađene makarunse i uživajte u ovom divnom ukusu.

Uspešno ste se prijavili

Hrana
Hrana, kolači, makarunsi, Recepti, slatko
PROLEĆNA GENERALKA: Ovo su saveti jedne domaćice za čist dom
Jelena Janković, dama sa zmijskim telom i prljavim nogama
19. maj 2025.portal_admin

Zaboravite na šlauf oko stomaka uz pomoć saveta nutricionista – primenjivi u svakodnevici

12. maj 2025.portal_admin

Doktori će vam uvek preporučiti mediteransku dijetu – evo i zašto

10. maj 2025.portal_admin

Piše „domaće“, ali ih miris otkriva: Obavezno iskoristite trik za jagode na pijaci

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube