Mi smo pronašli duh francuske u poslastičarnici na Dorćolu. Nasmejane devojke iz „Fini“ poslastičarnice otvorile su nam vrata i otkrile tajnu spremanja ove poslastice. Kako izgleda proces pripreme pogledajte u videu:
Za pripremu ovog kolača potrebna je veština, puno volje i dosta strpljenja i malo kome mogu da ispadnu kao profesionalcima. Zato vam predstavljamo nam naš recept pravo iz redakcije „Aska.rs“.
Askini domaći Makarunsi
Potrebno je :
3 belanca
50 g šećera
200 g šećera u prahu
100 g blanširanih badema

Foto: profimedia
Mikserom umutiti belanca nekoliko minuta sve dok se ne napravi čvrsta pena. Zatim dodajte polako kristal šećer i sameljite blanširane bademe pa dodajte šećer u prahu. Tu smesu dodati u smesu od belanaca, polako mešati drvenom varjačom. U smesu dodati par kapi boje po želji i promešati.Pleh obložite papirom za pečenje i na njemu nacrtajte krugove promera 2,5 cm. Smesu stavite u kesu za šlag i pažljivo istiskujte smesu u nacrtane krugove. Ostavite da odstoji sat vremena. Zagrejte rernu na 160 stepeni i pecite ih osam do deset minuta.
Fil:
3 žumanca
2 kašike šečera
40 g bele mlečne čokolade
45 g maslaca
Na pari kuvajte žumanca i šećer, zatim dodajte belu čokoladu i kuvajte dok se smesa malo ne zgusne. U ohlađeni fil dodajte umućeni maslac. U fil možete dodati mlevene ili sitno seckane lešnike.
Filujte ohlađene makarunse i uživajte u ovom divnom ukusu.
Uspešno ste se prijavili