Za početak ćemo vam predstaviti recept za domaće testo za pitu. Koristite ga za sve pite koje želite, samo menjajte nadev. Ono što je bitno da se naglasi jeste da će svako testo da bude mnogo lepše ako ga ostavite da u frižideru „odmori“ nekih sat vremena, pa ga tek onda razvijate.
Potrebno za testo:

Foto: Envato
- 1 kg brasna tip 400
- 1 dcl ulja
- 20 grama soli
- pola litre vode
Sve sastojke sjedinite, pod naznakom da testo treba da mesite ručno. Ovo je dovoljno za više od kilograma testa, pa ukoliko smatrate da vam je to mnogo, prepolovite smesu.
NADEVI ZA PITE:
Krompiruša:

Foto: Envato
Potrebno je:
- 7 većih krompira
- dve glavice luka
- so i biber
Propržiti luk, krompir izrendati ili iseći na kockice pa dodati u luk. Dobro posoliti i pobiberiti. Filovati razvučeno testo pa staviti u podmazan pleh. Peći u dobro zagrejanu rernu dok ne porumeni. Pečenu pitu prekriti mokrom krpom kako bi omekšala kora.
Pita sa pečurkama:

Foto: Envato
Potrebno je:
- pakovanje šampinjona
- 1 praziluk
- malo ulja
- so i biber po želji
Iseckati praziluk pa ga kratko propržiti. U to dodati oprane i iseckane šampinjone pa začini po želji. Neka se dinsta dok ne ispari sva voda. Sa strane prokuvajte malo vode i dodajte ulje. Nafilovanu kore poprskati sa prelivom kako bi dobile hrskavost. Peći na zagrejanoj pećnici od 200 stepeni dok kore ne porumene.
Pita sa slatkim kupusom:

Foto: Envato
- 1 kg slatkog kupusa
- 1 glavica crvenog luka
- ulje
- so i biber
Kupus narendajte na krupno rende. Luk isecite na sitne kockice i pomešajte sa kupusom. Posolite, pobiberite i ostavite neki minut da opusti. Filovati kore. Jednostavno i preukusno.
Prijatno!
Pročitaj još:
Ukusno zadovoljstvo: Jednostavan recept za kolač od jabuka – lenju pitu!
Uspešno ste se prijavili