Predstavljamo vam posnu picu, odnosno recept i za fil i za testo.
Šta vam je sve potrebno za testo:
- 450 gr brašna
- 280 ml vode
- 70 ml ulja
- 1/2 kockice kvasca
- 1.5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Priprema: U toplu vodu dodati šećer, a onda izmrviti kvasac i izmešati da se sve rastopi. U to dodati brašno i ulje pa zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste dok se pripremi fil.
Nakon što se pripremi testo po receptu, spremiti sastojke za filovanje.

Potrebno je:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike ajvara
- 100 gr maslina
- 100 gr šampinjona
- 1/2 glavice crnog luka
- 3 veća kisela krastavčića
- 1 manja sveža paprika
- 50 gr kukuruza šećerca
- 2 veće konzerve tunjevine u komadu
- 300 gr biljnog kačkavalja
- 1 kesica origana
Priprema: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti. Pleh dobro premazati uljem, a dobijeno testo rasklagijati u veličini pleha.
Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili
Izvor:stil