15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » KLIN ČORBA u zimskim danima: Idealno čedo domaće kuhinje koje greje i le...

Foto:Pexels

KLIN ČORBA u zimskim danima: Idealno čedo domaće kuhinje koje greje i leči!

Aska logo
Aska
21. decembar 2023. 16:25
Klin čorba, jelo kultnog statusa koje je prenošeno sa kolena na koleno, sa jedne ratne generacije na drugu kao amanet.
PODELI
F
T
G
P

Postoji jedna poznata priča koja je u vezi sa ovim jelom, hajde zajedno da je čujemo.

Priča priča o trenutku kada vojnik stigne mrtav gladan kod bake koja je siromašno živela u kuću, zatraživši joj da pojede bilo šta. Ona mu je rekla da nema ništa, da bi on potom iščupao ekser iz zida, tražio malo vode, so, mast, brašno i luk, i od toga skuvao čorbu. To se, ako je verovati priči, veruje da je originalna receptura ove čorbe.

Foto: Pexels

Mi vam donosimo malo izmenjeni recept, prilagođen današnjem džepu, vremenu i recept koji je pogodan za zimske dane, a nije smišljen prema legendama, ali jeste od naših baka.

POTREBNO JE:

3 krompira
1 kašika paradajz pirea
1 glavica crnog luka
1 koren celera i paškanata
1 šargarepa
2 kašike ulja
začin, 1 kašičica
1 paprika
malo peršuna i soli po ukusu

PRIPREMA:

Na ulju prodinstati crni luk i papriku. Dodati paradajz pire, krompir sitnije isečen, šargarepu i zelen isečenu na kolutove. Naliti 1 litar vode, dodati začine, so i biber, te dinstati dok povrće ne omekša tj. skuva.

Prijatno!

Pročitaj još:

Pričali smo sa pravim MAJSTOROM za meso: Naučite trikove za dobar roštilj, pečenje i ukusan biftek!

Gubite mnogo vremena na čišćenje šampinjona? Uz savete naših baka taj proces je mnogo lakši

Dajte hrani vremena da se razloži: Evo za koliko će se određene namirnice svariti u vašem organizmu!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Klin čorba, Ručak, Supa
Retko ih jedemo, a čine čuda za naše zdravlje: Za šta su sve dobre suve šljive?
Vaš čovek vas ne razume?
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube