Postoji jedna poznata priča koja je u vezi sa ovim jelom, hajde zajedno da je čujemo.
Priča priča o trenutku kada vojnik stigne mrtav gladan kod bake koja je siromašno živela u kuću, zatraživši joj da pojede bilo šta. Ona mu je rekla da nema ništa, da bi on potom iščupao ekser iz zida, tražio malo vode, so, mast, brašno i luk, i od toga skuvao čorbu. To se, ako je verovati priči, veruje da je originalna receptura ove čorbe.

Foto: Pexels
Mi vam donosimo malo izmenjeni recept, prilagođen današnjem džepu, vremenu i recept koji je pogodan za zimske dane, a nije smišljen prema legendama, ali jeste od naših baka.
POTREBNO JE:
3 krompira
1 kašika paradajz pirea
1 glavica crnog luka
1 koren celera i paškanata
1 šargarepa
2 kašike ulja
začin, 1 kašičica
1 paprika
malo peršuna i soli po ukusu
PRIPREMA:
Na ulju prodinstati crni luk i papriku. Dodati paradajz pire, krompir sitnije isečen, šargarepu i zelen isečenu na kolutove. Naliti 1 litar vode, dodati začine, so i biber, te dinstati dok povrće ne omekša tj. skuva.
Prijatno!
Pročitaj još:
Pričali smo sa pravim MAJSTOROM za meso: Naučite trikove za dobar roštilj, pečenje i ukusan biftek!
Gubite mnogo vremena na čišćenje šampinjona? Uz savete naših baka taj proces je mnogo lakši
Dajte hrani vremena da se razloži: Evo za koliko će se određene namirnice svariti u vašem organizmu!
Uspešno ste se prijavili