Da li znate šta je koh?
Ukoliko spadate u generacije kojima su roditelji, bake ili deke spremali ovu poslasticu obradovaće vas ovaj recept, a ako ne znate o čemu pričamo savetujemo vam da ga već danas napravite. Dopustite da vas oduševi jednostavnost ovog kolača i lepota njegovog ukusa.
Potrebno je:
3 jaja
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
5 kašika griza
Kašika i po brašna

Foto: Profimedia
Priprema:
Umutite 3 cela jaja, 3 kašike šećera, zatim umućenoj masi dodajte 5 kašika griza. Za mućenje nemojte da koristite mikser već mešajte kašikom. Zatim, svemu tome dodajte kašiku i po brašna i promešajte. Napravljenu smesu razlijte u manji pleh i pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni između 10 i 15 minuta. Kada koh bude gotov, zasecite ga na kocke i prelijte hladnim mlekom (u koje ste umutili i jedan vanilin šećer).
Prijatno.
Pročitaj još:
Probala sam tufahije bez JABUKA i odmah tražila recept kuvaru! Probajte i vi ovaj bosanski desert
Jednostavna i slatka: Bajadera po bakinom receptu idealna za prazničnu trpezu!
Simbol Beča i omiljena poslastica mnogih: Originalan recept za Saher tortu!
Uspešno ste se prijavili