Volite banane? Ne volite banane kad pocrne?
Sve je u redu, znamo šta možete da uradite u oba slučaja – napravite „banana hleb“.
Sve popularniji dodatak obrocima jeste ovaj hleb jer se brzo sprema, može da se kombinuje i uz slatki i uz slani doručak zbog svega toga je brzo postao miljenik domaćica.
Većina ljudi smatra da je običan hleb ukoliko se često jede „dosadan“, koliko god da ga obogatite pršutom, namazima, sirevima hleb je hleb. Tada treba da unesete neke novine i probate nešto skroz drugačije.
Dakle, hleb pravljen na ovakav način možete da jedete i sa slanim namirnicama, ali i sa slatkim.

Foto: Profimedia
Potrebno je:
Četiri zrelije banane
Dva jajeta
Šolja i po brašna
Jedna šolja šećera
Pola šolje kokosovog ulja ili običnog putera (izbor je na vama)
Kašičica sode bikarbone
Pola kašičice soli
Pola kašičice vanilin šećera
Priprema:
Prvo umutite ulje (puter) i šećer pa tome dodajte jaja i izgnječene banane. Sve zajedno dobro umutite. S druge strane pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so i vanilin šećer pa to dodajte prvoj spremljenoj smesi. Sada sve to dobro umutite i stavite u podmazan pleh za hleb. Neka se vaš „banana hleb“ peče sat vremena na 180 stepeni.
Hleb čuvajte u frižideru.
Prijatno.
Pročitaj još:
OTKRIĆE Zavirili smo u posnu hrono kuhinju Ane Ćubele: Evo kako da napravite sir od indijskog oraha!
Da li vas ova poslastica asocira na detinjstvo? Napravite KOH, obradujte sebe i svoje najbliže!
Uspešno ste se prijavili