Međutim, složićete se da „pečurke punjene ćuftama“ zvuče interesantno?! Odmah nas je zaintrigiralo to jelo i požurili smo da isto i spremimo za nedeljni ručak.
Hajde sa nama u kuhinju da vam otkrijemo tajnu. Verujte nam na reč, nećete zažaliti, a možete kasnije da nam zahvalite!
Potrebno je:
Suvi biljni začin jedna kašika

Foto: Profimedia
Crni luk manja glavica
Mleveno meso 200 grama
Šampinjoni 400 grama
Kačkavalj 200 grama
Margarin 100 grama
Biber (po ukusu)
So (po ukusu)
Postupak:
Šampinjone operite, osušite papirnim ubrusom, skinite im drške i poređajte u vatrostalnu posudu.
Između „kapica“ stavite i drške, potom po njima pospite suvi začin, pobiberite i u svaku kapicu stavite malo parče margarina. Sitno iseckajte crni luk i kratko ga propržite na malo ulja. Sklonite sa ringle i dodajte mleveno meso, koje ćete odmah na početku posoliti i pobiberiti. Sve to dobro sjedinite i od te mase pravite male čufte.

Foto: aska.rs
Na svaku kapicu šampinjona stavljajte po jednu ćufticu, kada sve napunite posudu stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta na 200 stepeni. Potom izvadite posudu, narendajte odozgo kačkavalj pa vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Po želji na kraju pospite jelo sa malo bosiljka i peršuna, što zbog dekoracije, što zbog ukusa.

Foto: Profimedia
Jelo poslužite toplo.
Prijatno!
Pročitaj još:
Gubite mnogo vremena na čišćenje šampinjona? Uz savete naših baka taj proces je mnogo lakši
“Šumsko meso” i lek za mnoge boljke: Evo zbog čega treba da konzumirate pečurke!
Da trpeza zamiriše na pravo domaćinstvo: Recept za savršene ćufte!
Uspešno ste se prijavili