15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Da li jaja treba kuvati u slanoj vodi? Kuvar razrešio dilemu

Foto:pixabay

Da li jaja treba kuvati u slanoj vodi? Kuvar razrešio dilemu

Aska logo
portal_admin
15. oktobar 2024. 10:12
Savet zlata vredan
PODELI
F
T
G
P

Jaja možete uvrstiti u obroke na mnogo načina, počevši od kajgane, omleta i kuvanih jaja. Sadrže moćne hranjive materije, naročito kada je reč o žumancu.

Bilo da ih jedete kao užinu s malo soli i mlevenim crnim paprom ili napravite korak dalje i pretvorite u tvrdo kuvana jaja, dobit ćete ne samo ukusan obrok već i zdrav jer su jaja jedan od najbogatijih izvora određenog nutrijenta zvanog kolin.

Priprema tvrdo kuvanog jaja jedna je od onih tehnika koje su varljivo jednostavne. Premda ne uključuje nikakve kulinarske finese i zahteva tek jednu namirnicu, jako puno toga može poći po zlu.

Foto: Pixabay

Kada pripremate kuvana jaja često se pitate treba li posoliti vodu u kojoj ćete kuvati jaja? Iako su mišljenja podeljena, ipak objašnjenja su na strani soljenja vode u kojoj će se kuvati jaja. Evo i zašto.

Kuvanje jajeta u posoljenoj vodi ubrzava taj proces. Ne samo da so ubrzava ključanje vode, nego je ona, nakon što proključa, toplija nego što bi bila da nije posoljena. Kao rezultat toga, jaje se brže skuva. Naravno, budući da je reč o malim količinama soli i kratkom vremenu kuvanja, razlika i nije toliko značajna, ali ipak postoji.

Drugi razlog za ubaciti malo soli u vodu za kuvanje nešto je zanimljiviji, a nedavno ga je objasnio Džejmi Oliver. Slavni kuvar tvrdi kako dodavanje “malog prstohvata soli” u vodu pre kuvanja pomaže da prilikom kuvanja ljuska ostane neoštećena, a ako ipak pukne, pomoći će da belance ne iscuri u vodu ili da iscuri u što manjoj meri

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Jaja, Kuvanje, Slana voda
DOKAZANO! Maženje ublažava nekoliko zdravstvenih stanja!
Dobro pogledajte kako vam izgleda OVAJ KUTAK u domu – on određuje vaše bogatstvo
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube