15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Čokoladna torta sa aromom kafe i to bez BRAŠNA koja se sprema dok kažete...

Foto:pixabay

Čokoladna torta sa aromom kafe i to bez BRAŠNA koja se sprema dok kažete keks

Aska logo
portal_admin
11. jun 2024. 11:35
Čokoladna torta pravi se uz dodatak kakao praha i espreso kafe
PODELI
F
T
G
P

Čokoladna torta bez brašna je idealna za ljubitelje ove poslastice. Preliva se glazurom koja, nakon što se ohaldi, savršeno krcka. Ako volite torte, možda ćete želeti da napravite i najbolju čokoladnu tortu. Evo i kako da je napravite u varijanti bez brašna!

Potrebno:

  • 1 kašika kakao praha za posipanje
  • 280 g čokolade seckane čokolade za kuvanje
  • 90 g putera isečenog na komade
  • 5 velikih žumanaca
  • 40 g šećera
  • 1 kašika espresa
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 3 velika belanca

Za glazuru:

  • 60 g putera isečenog na komade
  • 230 g iseckane čokolade za kuvanje
  • 2 kašike kukuruznog sirupa

Recept za čokoladnu tortu bez brašna:

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Okrugli kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Premažite papir za pečenje puterom, a zatim pospite kakao prahom. Otopite čokoladu i puter na pari, mešajući sve vreme. Ostavite na stranu i malo ohladite. Mikserom na velikoj brzini umutite žumanca, šećer, espreso, vanilin šećer i so. Mutite dok smesa ne postane gusta.

Foto: Pexels

Postepeno sipajte otopljenu čokoladnu smesu i mutite dok se ne sjedine. Potom mikserom na velikoj brzini umutite belanca, dok ne postanu penasta. Dodajte preostale 2 kašike šećera i nastavite da mutite dok ne postane čvrsta pena. U čokoladnu smesu umešajte pola umućenih belanaca. Umešajte i preostala belanca. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko 35 minuta. Ohladite tortu na rešetki najmanje 30 minuta. Prođite malim nožem po unutrašnjosti tepsije da odvojite patšpanj, a zatim ga okrenite na tanjir. Potpuno ohladite, a zatim stavite u frižider, najmanje 4 sata ili preko noći.

Napravite glazuru tako što ćete čokoladu i puter da otopite na pari, mešajući dok ne postane glatko. Sklonite sa vatre i umutite kukuruzni sirup dok smesa ne postane glatka i sjajna. Ohlađenu tortu prelijte toplom glazurom, razmažite i premažite strane. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, najmanje 2 sata. Prebacite na ravan tanjir za serviranje. Uživajte!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Čokoladna torta, Recept
Glumica o zdravlju tokom snimanja Igre prestola: „Krvarila sam na mozgu i skoro pala u komu“
Ukoliko planirate venčanje za vreme posta, ove stvari bi trebalo da znate
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube