15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Čokoladna torta sa aromom kafe i to bez BRAŠNA koja se sprema dok kažete...

Foto:pixabay

Čokoladna torta sa aromom kafe i to bez BRAŠNA koja se sprema dok kažete keks

Aska logo
portal_admin
11. jun 2024. 11:35
Čokoladna torta pravi se uz dodatak kakao praha i espreso kafe
PODELI
F
T
G
P

Čokoladna torta bez brašna je idealna za ljubitelje ove poslastice. Preliva se glazurom koja, nakon što se ohaldi, savršeno krcka. Ako volite torte, možda ćete želeti da napravite i najbolju čokoladnu tortu. Evo i kako da je napravite u varijanti bez brašna!

Potrebno:

  • 1 kašika kakao praha za posipanje
  • 280 g čokolade seckane čokolade za kuvanje
  • 90 g putera isečenog na komade
  • 5 velikih žumanaca
  • 40 g šećera
  • 1 kašika espresa
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 3 velika belanca

Za glazuru:

  • 60 g putera isečenog na komade
  • 230 g iseckane čokolade za kuvanje
  • 2 kašike kukuruznog sirupa

Recept za čokoladnu tortu bez brašna:

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Okrugli kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Premažite papir za pečenje puterom, a zatim pospite kakao prahom. Otopite čokoladu i puter na pari, mešajući sve vreme. Ostavite na stranu i malo ohladite. Mikserom na velikoj brzini umutite žumanca, šećer, espreso, vanilin šećer i so. Mutite dok smesa ne postane gusta.

Foto: Pexels

Postepeno sipajte otopljenu čokoladnu smesu i mutite dok se ne sjedine. Potom mikserom na velikoj brzini umutite belanca, dok ne postanu penasta. Dodajte preostale 2 kašike šećera i nastavite da mutite dok ne postane čvrsta pena. U čokoladnu smesu umešajte pola umućenih belanaca. Umešajte i preostala belanca. Sipajte testo u pripremljenu tepsiju. Pecite oko 35 minuta. Ohladite tortu na rešetki najmanje 30 minuta. Prođite malim nožem po unutrašnjosti tepsije da odvojite patšpanj, a zatim ga okrenite na tanjir. Potpuno ohladite, a zatim stavite u frižider, najmanje 4 sata ili preko noći.

Napravite glazuru tako što ćete čokoladu i puter da otopite na pari, mešajući dok ne postane glatko. Sklonite sa vatre i umutite kukuruzni sirup dok smesa ne postane glatka i sjajna. Ohlađenu tortu prelijte toplom glazurom, razmažite i premažite strane. Ostavite u frižideru dok se ne stegne, najmanje 2 sata. Prebacite na ravan tanjir za serviranje. Uživajte!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Čokoladna torta, Recept
Glumica o zdravlju tokom snimanja Igre prestola: „Krvarila sam na mozgu i skoro pala u komu“
Ukoliko planirate venčanje za vreme posta, ove stvari bi trebalo da znate
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube