15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Čokoladna posna torta koja budi sva čula

Foto:Pixabay

Čokoladna posna torta koja budi sva čula

Aska logo
Aska
14. mart 2022. 11:12
Možda niste ljubitelj posnih torti, ali ova će vas oduševiti. Čokoladna je, mekana i izdašna a ukusni filovi će vas dodatno oduševti.
PODELI
F
T
G
P

Potrebno:

Kora:

150g šećera

500ml vode

100ml ulja

250g mekog brašna za kolače tip 400

50g šećera u prahu

2 kašike kakao u prahu

1 kašičica sode bikarbone

200g mlevenih oraha

1 kora od limuna

Fil:

3 pudinga od čokolade

150g šećera

750ml vode

150g čokolade za kuvanje

125g margarina

Fil 2:

200 ml biljne slatke pavlake

Glazura:

50g čokolade za kuvanje

1.5 kašika ulja

Grilijaš:

30g oraha

3 kašike šećera

100 ml soka od narandže

Priprema:

Ukaramelizovati 150g šećera i dodati 500ml vode. Kuvati dok se karamel ne istopi. Ohladiti . Dodati 100ml ulja, 250g brašna prosejati sa 2 kašike kakaoa, 1 kašičicom sode bikarbone i 50g šećera u prahu. Dodati narendanu koru od limuna, 200g mlevenih oraha. Pomešati sa istopljenim karamelom i uljem.

Izliti u pleh (najbolje okrugli 26cm) sa papirom, podmazan, brašnom posut i ostaviti da odstoji pola sata, pa peći na umerenoj temperaturi 180 stepeni. Koru hladnu prepoloviti na 2 dela ili masu podeliti na dva dela i peći dva puta.

Skuvati tri pudinga sa 750 ml vode i 150 gr šećera. U vruć puding rastopiti 150 gr čokolade za kuvanje izlomljene na kockice. Ostaviti da se ohladi i povremeno promešati.

125g margarina sobne temperature dobro umutiti mikserom sa postepenim dodavanjem hladnog krema. Sve dobro izmiksati. Umutiti slatku biljnu pavlaku dok ne postane čvrsta.

Filovanje :

kora – pola čokoladnog fila – slatka pavlaka

kora – čokoladni fil – glazura od čokolade – grilijaš

Svaku koru nakvasiti sa 4-5 kašika soka od narandže. Tortu nafilovati kremom i ostaviti u frižider da se ohladi i stegne. Fila ima dosta, možete odvojiti jedan deo i za ukrašavanje.

Ohlađenu tortu preliti glazurom od čokolade. Za glazuru otopiti 50 gr čokolade i umešati 1,5 kašiku ulja.

Ukaramelizovati 3 kašike šećera pa dodati orahe. Masu tako vruću prebaciti na pek papir, da se ohladi pa sitno iseckati. Preko čokoladne glazure posuti usitnjen grilijaš.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Čokoladna torta, posni kolač, Recept
Namirnice zbog kojih nećete ni osetiti pad imuniteta tokom prelaznog perioda
Dnevni horoskop: Blizancima romantičan izlazak, Ribama dobro zdravlje
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube