Potrebno je:
margarin 60 grama
brasno tip 400 1/šolja
voda sa ledom 1/8 šolje
so 1/2 kafene kašičice
vanil šecer 1/2 kafene kačičice
slatka pavlaka 0.5 litara
čokolada za kuvanje (menaž) 300 grama
Priprema:
Testo pravimo kao i u predhodnom receptu samo u manjoj količini jer nema kore od gore.Viljuškom razbijemo margarin što više mozemo uz dodatak brašna, šecera, soli i vode.
Mešajte koliko izdržite viljuškom jer zaista nije lako a testo ne sme da se greje. Što bolje sitnite margarin i napravite kompaktnu masu to bolje. Margarin dok se testo peče pravi džepiće vazduha pa testo deluje višeslojno.
Kada je testo izmešano lopticu prebacite na pobrašnjenu podlogu i razvucite na debljinu od oko 4 mm i razvucite na veličinu vase vatrostalne posude od oko 6-7 cm visine.Kada je testo razvučeno lagano ga navite na oklagiju i prebacite preko posude i namestite testo prstima da što bolje prione posudi.
Višak testa sa strane odsecite makazama, a ivicu možete ukrasiti otiskom viljuške.Testo se peče u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 min (dok ne dobije zlatnu boju).
Fil se sprema krajnje jednostavno, a verovatno bolji fil od cokolade niste probali, Slatku pavlaku za šlag sipajte u sud koji zagrevate na vodi. Kada slatka pavlaka počne da ključa dodajte izlomljenih 300 grama čokolade i lagano mešajte dok slabo krčka. Kada se čokolada skroz otopi i dobijete glatku tečnost, čokoladu uklonite sa vatre i ohladite.Gotovo testo kada je skroz ohlađeno, nadenite filom Pitu stavite u frizider na minimum 2 sata .
Prijatno!
Uspešno ste se prijavili