Sastojci – mera je čaša od 200 ml :
2 čaše jogurta
2 čaše brašna
150 ml ulja
300 gr šećera
prašak za pecivo
3 pune kašike kakaoa
3 kašike pekmeza od kajsije ( može bilo koji drugi )
narendana sitno korica od jedne narandže
50 ml ulja
Preliv:
100 gr čokolade
100 ml mleka
100 gr margarina
po ukusu šećera ( 3 – 4 kašike )
Priprema:
U činiju za mućenje sjedinite prvo suve sastojke za koru (brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao i narendana korica od narandže), a potom dodajte jogurt, ulje i pekmez. Sve dobro umutite. Testo stavite da se peče u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Kada je kora gotova, napravite viljuškom rupice i napravite preliv.
U šerpicu stavite prvo mlako, margarin i šećer, pa kada se zagreje i rastopi dodajte čokoladu. Mešajte dok se sve ne sastavi i dok nema više grudvica – na tihoj vatri. Topli preliv prelijte preko kolača i ostavite da se ohladi. Prijatno!
Uspešno ste se prijavili