Svi znamo dobro poznati bakin recept za palačinke, zar ne? Međutim postoji caka koja mnogima promakne ma koliko da ste spretni u kuhinji.
Smatra se da većina ljudi sve vreme na pogrešan način sprema ove popularnu poslasticu, a evo u čemu je trik.
Poenta je u jajima, tačnije u načinu njihove pripreme za palačinke. Da, da dobro ste čuli.
Da bi palačinke bile vazdušaste, meke, slasne i ukusne potrebno je da koristimo domaća jaja i da pre svega odvojimo belance od žumanceta. Žumance treba da se pomeša sa mlekom, zatim to dvoje sa ostalim sstojcima, a tek na kraju da se dodaju belanca.
Tajna koju su otkrili svetski poznati poslastičari je sve iznenadila, tako naizgled mala stvar koja mnogo toga menja u ovom slučaju. Savet može biti koristan za sve vas koji uživate u kulinarskim igricama, a posebno volite ovaj slatkiš. Bilo da pravite slane ili slatke caka je ista.
Takođe, iskoristite ovaj savet i za pravljenje mafina i suflea.
Dakle promenite način pravljenja testa i svedočićete potpuno savršenoj poslastici.
Prijatno!
Pročitaj još:
Vazdušaste i tanke palačinke: Kada ovo pročitate sigurno više nikad nećete testo sipati kutlačom!
Palačinke sa kajmakom i pršutom! Pikantne i neverovatno ukusne!
Uspešno ste se prijavili