Potrebno je:
500 grama mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
2 jajeta
1 kriška hleba (sredina)
kašičica senfa
malo soli
malo bibera
malo aleve paprike po želji
150 grama suve slanine tanko sečene
malo ulja
200 grama kačkavalja
Priprema:
Mleveno meso, jaja, seckani luk, hleb dobro umešiti da se masa sjedini, zatim dodati senf, začine i još jednom dobro promešati.
Spremiti foliju i na nju posuti prezle da se masa ne bi zalepila, zatim masu rasporediti oko 3 cm debljine u obliku četvrtaste kore.
Zatim kačkavalj poređati preko mase sa jedne strane po dužini i polako pomocu folije uviti u rolat.
Gotov rolat uviti u suvu slaninu, kriška do kriške da bi se prekrio ceo. Rernu ugrejati na 200 stepeni i peći rolat oko 45 minuta ako je potrebno i malo duže (bitno je da se neosuši previše).
Pečeni rolat možete služiti uz krompir pire, testenini ili neki omiljeni prilog. Prijatno!
Vaše ideje za recepte nam šaljite na mejl aska@aska.rs
Uspešno ste se prijavili