Sremuš se u narodu naziva još i divlji beli luk (sadrži etarsko ulje sa sumpornim jedinjenjima koje je po sastavu slično belom luku) ili medveđi luk, jer po narodnom verovanju ovo je prva stvar koju medved pojede kad se probudi posle dugog zimskog sna. Sremuš je idealan za čišćenje organizma od toksina koji su se nakupili tokom zimskih meseci. S obzirom da ima miris sličan belom luku, ako ga konzumirate stalno moguće je da će se miris osećati. Idealan način da ovo izbegnete je da sažvaćete svež peršun koji neutrališe mirise.
Idealno je da sada na početku proleća započnete lečenje sremušem: svakog dana u periodu od dve nedelje pojedite porciju salate od njegovih listova. Kako se pravi pogledajte u videu:
Za ovu salatu potrebno vam je:
Kiselo mleko, veza sremuša ili više (zavisi koja količina salate vam je potrebna), malo oraha, so i ulje od bundeve. Prijatno!
Više informacija potražite na sajtu http://www.snagabilja.rs/
Uspešno ste se prijavili