Veliki praznik prolazi, a najveća „briga“ domaćica jeste šta da se radi sa preostalim kuvanim jajima?
Ne brinite, imamo rešenje za to. Kako ne biste dolazili u situaciju da bacate ili na silu jedete sva ta jaja, daćemo vam jednostavne predloge za obroke za koje možete da iskoristite vaskršnja jaja.
Predlog br. 1
Šarena jaja

Foto: Profimedia
Iseckajte sitno šunku, krastavac, peršun, kukuruz šećerac i šargarepu, pomešajte sa pavlakom. Ovakav namaz stavite na polovine kuvanih jaja. Stara jaja=novo predjelo. Ovakvo posluženje može da posluži kao kanape ili jednostavno kao užina.
Predlog br. 2
Spanać i jaja

Foto: Profimedia
Napravite spanać i sipajte ga u pleh, zatim ga prelijte bešamel sosom i stavite odozgo prepolovljena jaja. Sve to pospite prezlama, zatim rendanim kačkavaljem i pecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Predlog br. 3
Ruska salata

Foto: Profimedia
Ukoliko vam je ostalo ruske salate od praznika evo predloga za vas! Izdubite polovinu kuvanog jaja i napunite ga salatom, a žumance izmrvite i pospite odozgo i po tanjiru, kao deo dekoracije.
Prijatno!
Pročitaj još:
Fondu, obrok od sira i starog hleba koji je brzo postao omiljena hrana širom sveta
Ručak po receptu baka: Napravite ukusni prolećni pilav BEZ MESA!
Doktor vam je preporučio higijensko-dijetetski režim ishrane? Evo šta smete da jedete!
Uspešno ste se prijavili