Brzi ručak koji može da vas zasiti, ali i srca da vam zagreje. Posebno će oduševiti ljubitelje krompira i one koji zbog drugih obaveza nemaju puno vremena za kuvanje komplikovanih jela.
Potrebno je:

Foto: Profimedia
Pola kilograma krompira
Začini po želji (so, biber, bosiljak ,majčina dušica, mešavina začina…)
Dve kašike maslinovog ulja
Kašika tucane slatke paprike
100 grama krem sira
100 grama kačkavalja (po želji)
Jedno žumance
Malo seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove debljine oko 7/8 milimetara. Opran krompir i isečen stavite u odgovarajuću sud, poprskajte uljem, pospite biljnim začinom i paprikom, sve izmešajte rukama da se začini sjedine sa krompirom, pa potom rasporedite isti po plehu u ki ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite krompira na 220 stepeni oko 20 do 25 minuta. Potom, izvadite pleh iz rerne i okrenite svaki krompir i na tu stranu stavite već spremljen fil. Tako spremljen krompir vratite u rernu na 200 stepeni i dopecite ga još 10ak minuta.

Foto: Profimedia
Fil: Sjedinite krem sir, žumance, krupno rendani kačkavalj i iseckan peršun.
Jelo se služi dok je toplo.
Prijatno.
Pročitaj još:
Hrskava piletina za tili čas: Napravite ručak koji osvaja srca i uveseljava ukućane!
Iznenadite goste neobičnom večerom: Evo zašto treba da napravite posluženje u čašama!
Uspešno ste se prijavili