15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Brzi ručak ili lagana večera koja će zadovoljiti svačiji apetit: Krompi...
krompir

Foto:Profimedia

Brzi ručak ili lagana večera koja će zadovoljiti svačiji apetit: Krompir iz rerne kakav do sad niste probali

Aska logo
Aska
16. decembar 2018. 09:25
Da li ste gladni?
PODELI
F
T
G
P

Brzi ručak koji može da vas zasiti, ali i srca da vam zagreje. Posebno će oduševiti ljubitelje krompira i one koji zbog drugih obaveza nemaju puno vremena za kuvanje komplikovanih jela.

Potrebno je:

Kora od krompira

Foto: Profimedia

Pola kilograma krompira

Začini po želji (so, biber, bosiljak ,majčina dušica, mešavina začina…)

Dve kašike maslinovog ulja

Kašika tucane slatke paprike

100 grama krem sira

100 grama kačkavalja (po želji)

Jedno žumance

Malo seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove debljine oko 7/8 milimetara. Opran krompir i isečen stavite u odgovarajuću sud, poprskajte uljem, pospite biljnim začinom i paprikom, sve izmešajte rukama da se začini sjedine sa krompirom, pa potom rasporedite isti po plehu u ki ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite krompira na 220 stepeni oko 20 do 25 minuta. Potom, izvadite pleh iz rerne i okrenite svaki krompir i na tu stranu stavite već spremljen fil. Tako spremljen krompir vratite u rernu na 200 stepeni i dopecite ga još 10ak minuta.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Fil: Sjedinite krem sir, žumance, krupno rendani kačkavalj i iseckan peršun.

Jelo se služi dok je toplo.

Prijatno.

Pročitaj još:

Kada zamiriše sveži bosiljak u kuhinji znači da se sprema dobra pasta: Pravi recept za pesto đenoveze!

Hrskava piletina za tili čas: Napravite ručak koji osvaja srca i uveseljava ukućane!

Iznenadite goste neobičnom večerom: Evo zašto treba da napravite posluženje u čašama!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Hrana, Krompir, krompir iz rerne, pečeni krompir, Recept
Patrijarh Irinej krstio princa Stefana Karađorđevića: Naslednik kraljevske porodice nosio odelo pradede!
Truba publici na uvo: Goran Bregović napravio žurku za pamćenje u Beogradu uoči praznika!
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube