Ako ste već krenule da razmišljate o poslasticama za Novu godinu, možemo da vam predložimo kolačić kome niko ne može da odoli.
Novogodišnji medenjaci su atraktivnog izgleda koji će učiniti da vaša trpeza u ovom periodu poprimi pravi praznični izgled. Pored toga što je interesantna dekoracija za sto, lepog je i ukusa.
Obradujte ukućane, a i sebe, ovakvom jednom poslasticom!
Potrebno je:
dva jaja
400 grama brašna
30 grama margarina
180 grama šećera u prahu
dve kašike meda
kašika sode bikarbone
jedna kašičica začina za medenjake (u većim marketima mogu da se nađu)
Za dekoraciju:
Jedno belance
Kašićica sirćeta
200grama šećera u prahu
Priprema:
Prvo mikserom treba da umutite jaje, šećer, med i otopljeni margarin. Zatim, dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i mlevenim začinima, ukoliko ih imate. Sve dobro promešajte, sjedinite i zamesite. Kada dobijete kompaktnu smesu stavite je u frižider da odstoji oko dva sata. Nakon toga, oklagijom izravnajte testo i modlom pravite željene oblike.
Kolačiće treba da pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
A post shared by •alexandra• (@sashacapart) on
Dekoracija:
Jedno belance pomešajte sa oko 200 grama šećera u prahu i malo sirćeta. Zatim, stavite u kesicu, odsecite joj kraj i crtajte kako želite po vašim kolačima, pustite mašti na volju.
Za atraktivniji izgled savetujemo da ubacite u beli šam neku jestivu boju po želji, kao i da dodate perlice.
Prijatno!
Pročitaj još:
Slatki kralj svih proslava: Kapkejk, poslastica koja oduzima dah!
Simbol Beča i omiljena poslastica mnogih: Originalan recept za Saher tortu!
Hrskava i slatka: Napravite vrlo lako savršenu pitu od višanja!
Uspešno ste se prijavili