Za ovaj recept vam je potrebno:
- 150 ml domaćeg kokosovog mleka
- 150 g punomasne kisele pavlake
- 150 ml slatke pavlake
- 75 g šećera
- 75 g bele čokolade
- 4 kašike kokosovog brašna
- 1/2 kašičice arome vanile

Foto: Envato
Priprema:
Slatku pavlaku umutite mikserom tako da dobijete šlag, a belu čokoladu istopite i ostavite da se ohladi. U posebnoj činiji umutite kokosovo mleko, kiselu pavlaku, šećer i aromu vanile. Mutite dok se šečer ne istopi i dok se ne pojave mehurići na površini smese. Zatim u tu smesu polako dodajte šlag uz neprestano mućenje. Na kraju dodajte kokosovo brašno i istopljenu čokoladu pa sve zajedno sjedinite. Dobijenu smesu ostavite minimum 4 sata u zamrzivač. Prijatno!
Kako napraviti domaće kokosovo mleko?
Vodu i kokosovo brašno stavite u lonac i zagrejte na laganoj vatri uz stalno mešanje varjačom. Kada proključa, kuvajte još 2-3 min. Zatim uklohnite sa ringle i ostavite da odstoji nekih 5 minuta. Nakon toga smesu stavite u blender, secka ili multipraktik i miksajte na najjačoj brzini sve dok ne dobije strukturu kaše. Iscedite smesu pomoću gaze, a sva tečnost koja ispadne iz gaze je kokosovo mleko. Za količinu koja je potrebna za ovaj sladoled (150 ml) potrebno vam je 250 ml vode i 60 grama kokosovog brašna.
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili