15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Bif burginjon: Jelo u koje morate da uložite ljubav!

Bif burginjon: Jelo u koje morate da uložite ljubav!

Marta Buzurović
16. februar 2017. 15:26
Jelo koje budi sva čula!
PODELI
F
T
G
P

Bif burginjon je jedan od najpozatijih francuskih recepata koji iako na prvi pogled deluje jdnostavno nije tako lako napraviti. Potrebno je da stojite pored šporeta bez prestanka, vodite računa o delikatnom balansu između mesa i vina i kako legenda kaže uložite mnogo ljubavi u ovo jelo.

Potrebno je:

1 kilogram goveđe krtine,

250 grama slanine,

250 grama šampinjona,

2 glavice crnog luka ,

1 šargarepa ,

1 glavica belog luka,

1 goveđa kocka za supu ,

500 mililitara vode ,

vegeta ,

200 mililitara crvenog vina ,

ulje ,

 Priprema:

U dublju šerpu sipati vodu i staviti kocku za supu pa skuvati.Goveđe meso iseći na kockice i propržiti na ulju pa izvaditi .U istu masnoću dinstati sitno seckani crni i beli luk i šargarepu .Kada se izdinsta dodati šampinjone i kada omekšaju vratiti meso pa naliti sa malo supe i kuvati dok ne omekša.U toku kuvanja dodavati supu dok se ne utroši i meso ne omekša.Pred sam kraj dodati slaninu sečenu na trake , naliti vinom i dinstati dok delimično sva tečnost ne uvri.Posoliti po ukusu.

Pročitaj još:

Slani brodići: Savršen doručak brzo i lako!

Zdravo i ukusno: Piletina na kineski način

Ukusna projara direktno iz Ljiljine kuhinje

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Delikates, Francuska, Jela
Duga kosa: Lepa, ali samo ako je negovana!
Emisija „Koncept Aska“: Sve što jednu ženu zanima!
21. avgust 2025.portal_admin

Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja

21. avgust 2025.portal_admin

Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?

21. avgust 2025.portal_admin

Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

21. avgust 2025.portal_admin
Bitno je da li u kupus salatu prvo stavljate ulje ili sirće: Neša Travka otkriva redosled začinjavanja
21. avgust 2025.portal_admin
Orlando Blum otišao na tretman čišćenja mikroplastike u krvi: Ima li ovo medicinsku potporu?
21. avgust 2025.portal_admin
Želite da znate kako vas drugi ljudi vide? Uradite test koji za samo 5 sekundi daje odgovor
21. avgust 2025.portal_admin
Od 21. avgusta će ovaj horoskopski znak zapljusnuti talas sreće: Kreće idealno vreme za njih
21. avgust 2025.portal_admin
Najstarija žena na svetu danas je napunila 116 godina: „Recite svim prilikama ‘da'“

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube