15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Baklava prelivena mlekom umesto šerbeta – najlepša poslastica među...

Baklava prelivena mlekom umesto šerbeta – najlepša poslastica među turskim slatkišima

Aska logo
portal_admin
18. novembar 2024. 13:35
Isprobajte baklavu natopljenu mlekom, garantujemo da ćete se oduševiti.
PODELI
F
T
G
P

Nekada je baklava bila desert koji je namenjen sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vreme ako ste znali da pripremite kraljicu među slatkim pitama, bila je stvar prestiža. Poreklo baklave nije poznato do danas, ali pretpostavlja se da potiče iz Topkapi palate jer su tamo nađeni zapisi o njenoj pripremi.

Isprobajte i ovaj recept i napravićete baš sočnu baklavu. Umesto šećernog sirupa koristite mleko i preko je pospite kokosom i čokoladom.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 300 g pistaća
  • 3 šolje mleka
  • 3 šolje šećera
  • ulje za premazivanje kora
  • 100 g rendane čokolade i malo kokosa za ukrašavanje
Foto: Pexels

Priprema:

Tepsiju premažite uljem, pa ređajte kore. Svaku premažite uljem. Kada poređate polovinu kora, pospite mlevenim pistaćima, pa nastavite da ređate kore. Opet svaku premažite uljem. Mleko pomešajte sa šećerom i kuvajte, uz mešanje, dok se šećer ne otopi. Gotov kolač prelijte dobijenim sirupom, pa preko narendajte čokoladu i pospite kokos. Stavite baklavu sa mlekom u frižider na 2 sata.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Baklava, turska poslastica
Zašto devojčice i dečaci sve ranije ulaze u pubertet
Kraj godine donosi VELIKE PROMENE za ove horoskopske znakove!
13. jun 2025.portal_admin

U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!

13. jun 2025.portal_admin

Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama

13. jun 2025.portal_admin

Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

13. jun 2025.portal_admin
U drevnim kulturama broj 13 nije bio baksuzan -simbolizovao je moć žene!
13. jun 2025.portal_admin
Šta je folna kiselina, suplement koji se preporučuje svim trudnicama
13. jun 2025.portal_admin
Jedete zdravo, ali nikako ne možete da smršate? Znamo zašto!
13. jun 2025.portal_admin
Posledice duvanskog dima na zdravlje su razorne – budite odgovorni!
13. jun 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakovi, nemojte potiskivati ono što vas muči, Ribama ljubav dolazi kroz tišinu

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube