Nekoliko je razloga zašto je mnogo bolje i zdravije u kuhinji koristiti drvene daske, za razliku od plastičnih. One upijaju daleko manje bakterija od plastičnih. I dok plastične daske stvaraju savršeno okruženje za pomenute bakterije da se razmnožavaju, u drvetu niti mogu da se zadrže, niti da se razmože.

Takođe, drvo ne otupljuje sečiva.
Bez obzira što bakterije ne mogu da opstanu u drvetu, važno je da se daska često temeljno i dubinski očisti. Ukoliko počne neprijatno da se oseća, već uveliko kasnite.
Daska se uvek čisti sunđerom i ispod mlaza hladne vode, a suši se prirodno. Takođe, možete da koristite ne previše agresivan, na prirodnoj bazi, deterdžent.
Da bi se uklonili neprijatni mirisi, treba vam so i jedan ceo limun. Prepolovite limun i temeljno, od ivice do ivice istrljajte dasku sa obe polovine. Potom pospite debelim slojem soli. Ostavite da stoji neko vreme i isperite pod jakim mlazom hladne vode.
Za dubinsko čišćenje daske, koje se preporučuje jednom u dve nedelje, takođe vam je potreban limun i soda bikarbona. Premažite dasku limunom i u zavisnosti od površine, pospite sodom bikarbonom. Sačekajte da reakcija uradi svoje i isperite pod hladnom vodom.
PROČITAJTE JOŠ:
Ne možete da se rešite neprijatnih mirisa iz kuhinje? Trik je u ovom jeftinom proizvodu
Rešite se upornog i neprijatnog mirisa iz frižidera sa tri jeftina trika
Ne morate da koristite hemikalije i otrovne mirise: Dezinfikujte kuću prirodnim preparatima iz kuhinje!
Uspešno ste se prijavili