Ukoliko su vam se najavili gosti i nemate ideju šta da poslužite uz neobavezno ćaskanje nekog popodneva, ovaj recept može da bude odgovor na te nedoumice. Hrskavo, slasno, ukusno, a priprema je jednostavna i ono što je takođe važno-jeftina.
Ako nam ne verujete napravite ove kuglice već danas pa se uverite sami.
Potrebno je:
3 jaja
Pakovanje makarona
Sir po želji (savetuje se punomasniji)
250 grama prezli
Ulje
So
Biber

Foto: Profimedia
Priprema: Skuvajte makarone, kada budu gotove procedite ih, izmešajte sa sirom i stavite u frižider da odstoje neko vreme (nekoliko sati, ne duže od jednog dana). Kada je testenina ohlađena i stegnuta formirajte prstima ili kašikom za sladoled loptice i tako napravljene ih stavite na kratko u zamrzivač. Dok one „odmaraju“ u zamrzivaču na niskoj temperaturi vi spremite smesu za pohovanje. U jednu posudu prezle, u drugu umućena jaja, a u posebnu dublju šerpu sipajte ulje i pustite da se zagreje, ali ne podešavajte ringlu najvišu temperaturu.
Sada, kada je to spremno vreme je da izvadite loptice iz zamrzivača i da uvaljate prvo u jaja pa u prezle, pa opet u jaja i na kraju opet prezle (dav puta se ponavlja da bi loptice bile hrskavije). Pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Servirajte ih uz tartar sos ili narendani kačkavalja, a po želji možete da dekorišete tanjire sa rukolom ili bosiljkom.
Prijatno.
Pročitaj još:
Pikantni bataci od kojih ide voda na usta: Obradujte porodicu nesvakidašnjim obrokom!
Osetite duh Italije u svom domu: Napravite kremastu KARBONARA pastu koja se topi u ustima!
Da li ste za PAPAZJANIJU? Od same pomisli na ovo jelo kreće voda na usta!
Uspešno ste se prijavili