15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Pravile smo vegansku pastu sa šampinjonima i kada probate naš recept tra...

Foto:aska.rs

Pravile smo vegansku pastu sa šampinjonima i kada probate naš recept tražićete repete

Avatar photo
Vanja Vidić
24. jun 2025. 09:12
U periodu Apostolskog posta, kada mnogi tragaju za laganim, ali hranljivim jelima bez namirnica životinjskog porekla, veganska pasta sa šampinjonima nameće se kao dobar izbor.
PODELI
F
T
G
P

Post često podrazumeva dodatno planiranje obroka, međutim, danas vam donosimo jelo koje je dokaz da posna ishrana ne mora biti komplikovana. Za samo pola sata na stolu možete imati izuzetno ukusan i zasitan obrok, koji će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.

Foto: aska.rs

Sastojci (za 3 porcije)

  • 300 grama posne testenine (Mafaldine/čipkasti rezanci)
  • 400 grama svežih šampinjona
  • beli luk (po ukusu; svež ili u granulama)
  • 150 grama crnog luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 500 grama biljne pavlake
  • so, biber
  • svež matovilac za dekoraciju
Foto: aska.rs

Priprema

Testeninu skuvajte prema uputstvu s pakovanja, procedite i odložite dok pripremate sos.

Zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crni luk. Posolite. Ako koristite svež beli luk, dodajte i njega.

U drugom tiganju propržite očišćene i naseckane šampinjone. Ukoliko ste se pak odlučili za beli luk u granulama, njega dodajte ovde. Pobiberite. Šampinjone pržite dok ne puste vodu i porumene.

Sjedinite s lukom zatim dodajte biljnu pavlaku. Kuvajte kratko, otprilike još 5 minuta.

U kremasti sos dodajte prethodno skuvanu pastu.

Ako volite da vam obrok bude i oku lep, a ne samo ukusan, pri serviranju pastu ukrasite s par listića matovilca. Uneće boju i efekat svežine na tanjir.

Prijatno!

Pročitaj još

Punjene paprike sa pirinčem i povrćem, idealne za vreme posta
Za sve vas koji ne volite ribu: Tri ukusna posna jela bez morskih plodova!
Neka vaša posna trpeza bude najukusnija: Tri sjajna recepta za posne salate

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
apostolski post, Pasta, Pečurke, Post, Ručak, veganska hrana
Biti tata danas: Kako pravilno odgajati sinove u vremenu novih muških vrednosti
Kako izgleda oporavak nakon operacije kuka, zahvata koji je imao i Vlade Divac
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube