Međutim, uz prave recepte, dani posta ne moraju nužno biti u znaku odricanja od omiljenih poslastica!
Ogroman broj posnih delicija ne iziskuje pečenje, pravi se od svega nekoliko namirnica, a rezultira u slatkim zalogajima punim zdravih sastojaka.
Danas Vam predstavljamo jednostavan recept za tortu kojom ćete upotpuniti svoju rođendansku
trpezu!
Vreme pripreme: oko 30 minuta.
Potrebno za koru:
- 1 šolja oraha
- 1 šolja urmi
- 3 kašičice mlevenog rogača
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Potrebno za preliv:
- 3 do 4 šolje urmi
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 kašike topljenog kokosovog ulja (otprilike)
Priprema:
Orahe stavite u blender i miksajte do sitnih mrvica, zatim dodajte preostale sastojke za koru i ponovo miksujte. Dobijenu smesu rasporedite po dnu modle za tortu, tako da ivice budu deblje od sredine, u koju ćete kasnije staviti preliv. Odložite smesu u frižider dok pravite glazuru.
Stavite u blender sve sastojke za preliv i miksujte dok ne dobijete glatku smesu (dodajte i malo vode, ukoliko je potrebno). Sipajte preliv u centralni deo torte i polako premažite koru. Ukrasite orašastim plodovima po želji (orasi, cimet, muškatni oraščić,…).
Tortu smestite u frižider da još malo odstoji, potom se zasladite bez griže savesti!
Piše: Vanja Vidić aska.rs
Uspešno ste se prijavili