15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Originalni recept za japanske palačinke – viralni dezert koji će va...

Foto:pexels

Originalni recept za japanske palačinke – viralni dezert koji će vas koštati manje od 100 dinara!

Aska logo
portal_admin
6. februar 2025. 11:10
Trenutno najpopularnija verzija palačinki je japanska - zbog svoje mekoće i punoće ukusa nemoguće je da ne poželite zalogaj više!
PODELI
F
T
G
P

Kako bi vam palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da belanca umutite u šne, jer će tako delovati gušće, a koristite višenamesnko ili brašno za kolače. Pecite na niskoj temperaturi oko 5 minuta, nemojte na jakoj. Sve sastojke imate kod kuće, a pošto vam trebaju male količine, onda vam je potrebno manje od 100 dinara.

Potrebno;

  • 2 jajeta
  • 20 ml mleka
  • 30 g brašna
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Belanca i žumanca odvojite. Žumanca umutite sa mlekom, pa dodajte prosejano brašno. Opet sjedinite i sipajte vanilu. Belanaca kratko umutite, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete šne. Pomešajte obe smese i laganim pokretima sve sjedinite. Sipajte smesu u špric za kolače ili kesu za zamrzivač. U tiganj sipajte kap ulja i razmažite ubrusom. Sipajte u krug smesu, deblje da budu. Poklopite i pecite 5 minuta sa jedne strane, pa okrenite i 5 minuta sa druge strane.

Premažite ih filom po želji, od krema, voća, meda, šećera u prahu, džema do kulinarske kreme – izbor je na vama!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Dezert, japanske palačinke, Recept
Zašto nas boli glava tokom promene vremena i kako da to sprečimo
Tri zlatna pravila zbog kojih su Italijanke jedne od najbolje odevenih žena na svetu
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube