15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Hrana » Ručak po receptu baka: Napravite ukusni prolećni pilav BEZ MESA!
Pirinač

Foto:Profimedia

Ručak po receptu baka: Napravite ukusni prolećni pilav BEZ MESA!

Aska logo
Aska
31. mart 2018. 00:00
Najukusnija je domaća hrana.
PODELI
F
T
G
P

Svakoga od nas miris ukusne hrane podseća na bakinu kuhinju. Mi vam donosimo recept jedne bake koja je pripremila prolećni pilav. U njemu nema mesa i odličan je za tople dane jer je lagano, a sito jelo.

Potrebno:

Dve do tri kašike maslaca

Mala konzerva graška

Nastrugani sir

¼ litre supe od mesa

Glavica sečenog crnog luka

250 grama šargarepe

So

Biber

Postupak:

Crni luk propržiti na maslacu da bude svetlo žut, dodati suvi pirinač i pržiti dok se postane staklast. Naliti ga supom, začiniti solju i biberom, prokuvati ga mešajući na laganoj vatri. U međuvremenu očišćenu šargarepu iseći na kolutove i dinstati dok ne bude gotova. Pažljivo je pomešati sa očišćenim graškom i pirinčem, sve zajedno ostaviti malo da postoji, zatim jelo začiniti, posuti sirom i poslužiti uz salatu. PRIJATNO!

Pročitaj još:

Miks kiselog, slatkog i kremastog: Torta od limuna za svačiji ukus!

Fondu, obrok od sira i starog hleba koji je brzo postao omiljena hrana širom sveta

Prolećni detoks: Pet koraka za oporavak organizma od zimske hrane

Uspešno ste se prijavili

Hrana, Izdvajamo, Skorašnji članci
Bakina kuhinja, Grašak, Hrana, Pilav, Pirinač, Recepti
Nil Donald Volš za Asku: Napravite OVAJ potez i odmah saznajte ko je pravi muškarac za brak!
Horoskop otkriva kako da najbolje provedete slobodan dan
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube