15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Italijanska Kaprićoza u vašem domu: Koje su tajne za pravljenje savršene...

Italijanska Kaprićoza u vašem domu: Koje su tajne za pravljenje savršene pice

Marta Buzurović
3. jul 2016. 15:00
Konačno saznajte kako se pravi prava pica koju služe u italijanskim restoranima.
PODELI
F
T
G
P

Iako je od pravljenja pice napravljena čitava filzofija, to niikako ne treba da vas uplaši. Uz prave sastojke već danas napravite picu kao iz skupih italijanskih restorana.

Trebaće vam:

Meko brašno 300g

Kvasac  1/3 kocke

Šećer     1 kašičica

Topla voda malo

Maslinovo ulje 3 kašike

1 kašičica soli

170 mililitara  tople  vode

2 konzerve paradajz  pelata

2 kašičice origana

1 kašičica bosiljak

So, biber po ukusu

Beli luk 1 čen

Stišnjena šunka 200 grama

Sir trapist oko 200 grama

Šampinjoni  10 komada

Uputstvo za pripremu:

U malo tople vode razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom 10 minuta da se zapeni. U brašno dodati so, ulje, kvasac i dolivati toplu vodu dok se ne zamesi testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste. Premazati pleh sa malo ulja, pa testo prstima rastanjiti na veličinu pleha što tanje, po želji ostavljajući deblje ivice. U paradajz pelat dodati origano, bosiljak, potisnut čen belog luka, posoliti i pobiberiti pa premazati razvučeno testo. Poređati stišnjenu šunku, posuti rendanim trapistom, te staviti na tanke listove isečene šampinjone . Rernu zagrejati na 250 stepeni i u vrelu rernu staviti picu da se peče tačno 10 minuta. Izvaditi i jesti dok je topla.

Za picu kao iz picerije najbitnije je testo i dobar pelat, kao i temperatura pečenja. Testo mora biti od mekog brašna i peći se na najvišoj temperaturi. Na pravu picu nikako ne ide kečap, koji je sladak, već dobro začinjen paradajz pelat. Ostali dodaci su izbor vas i vaše mašte.

 

 

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kaprićoza, Pica, Recet
Sitnice koje menjaju sve: Evo kako možete da ulepšate dvorište
Danas crvenokosa, sutra plavuša: Koliko je zaista teško promeniti boju kose?
22. maj 2025.Vanja Vidić

Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene

22. maj 2025.portal_admin

Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom

22. maj 2025.portal_admin

Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

22. maj 2025.Vanja Vidić
Ona je prva pokazala da je i nežnost moć: Meri Kasat, žena koja je slikama oslobodila žene
22. maj 2025.portal_admin
Šta ako imate kompleks superiornosti ili imate posla sa takvom osobom
22. maj 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Rakove emocije vode u dubine introspekcije, Ovnovima emotivno olakšanje
22. maj 2025.portal_admin
Promocija knjige „Moć svetla – Boris Gortinski“
21. maj 2025.Vanja Vidić
Vodič za dugotrajan manikir bez UV lampe: Evo kako same da sredite nokte i da traju danima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube