Iako je od pravljenja pice napravljena čitava filzofija, to niikako ne treba da vas uplaši. Uz prave sastojke već danas napravite picu kao iz skupih italijanskih restorana.
Trebaće vam:
Meko brašno 300g
Kvasac 1/3 kocke
Šećer 1 kašičica
Topla voda malo
Maslinovo ulje 3 kašike
1 kašičica soli
170 mililitara tople vode
2 konzerve paradajz pelata
2 kašičice origana
1 kašičica bosiljak
So, biber po ukusu
Beli luk 1 čen
Stišnjena šunka 200 grama
Sir trapist oko 200 grama
Šampinjoni 10 komada
Uputstvo za pripremu:
U malo tople vode razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom 10 minuta da se zapeni. U brašno dodati so, ulje, kvasac i dolivati toplu vodu dok se ne zamesi testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste. Premazati pleh sa malo ulja, pa testo prstima rastanjiti na veličinu pleha što tanje, po želji ostavljajući deblje ivice. U paradajz pelat dodati origano, bosiljak, potisnut čen belog luka, posoliti i pobiberiti pa premazati razvučeno testo. Poređati stišnjenu šunku, posuti rendanim trapistom, te staviti na tanke listove isečene šampinjone . Rernu zagrejati na 250 stepeni i u vrelu rernu staviti picu da se peče tačno 10 minuta. Izvaditi i jesti dok je topla.
Za picu kao iz picerije najbitnije je testo i dobar pelat, kao i temperatura pečenja. Testo mora biti od mekog brašna i peći se na najvišoj temperaturi. Na pravu picu nikako ne ide kečap, koji je sladak, već dobro začinjen paradajz pelat. Ostali dodaci su izbor vas i vaše mašte.
Uspešno ste se prijavili