Potrebno je:
Podloga:
- 300 grama Biscoff Lotus biscuits / Speculoos keksica
- 150 grama maslaca / putera
Krema:
- 200 grama bele čokolade
- 500 grama punomasnog krem sira
- po želji do 75 grama šećera u prahu
- 1 kašičica arome vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 200 grama Biscoff / Speculoos namaza
Dekoracija:
- po želji 50 grama Biscoff / Speculoos namaza
- 150 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- narendana bela čokolada
- po zelji Biscoff / Speculoos keksići za dekoraciju
Priprema:

Maslac otopiti u posudi iznad pare i ostaviti da se malo ohladi.Lotus / Speculoos kekse usitniti u nekoj električnoj seckalici ili ih po nekoliko stavljati u najlon kesu i usitniti pomocu oklagije.
Pomešati maslac i kekse. Koristiti kalup obima 20 cm i obloziti dno pek papirom. Smesu utisnuti na dno kalupa i ostaviti najmanje sat vremena u frižider.
Moze se staviti i manje keksa no tad treba smanjiti i količinu maslaca (na 250 grama keksa staviti 125 grama maslaca).
Krem sir i slatku pavlaku izvaditi 15-ak minuta ranije iz frižidera. U ovom recept pomešani su Philadelphia i maskarpone sir.
Belu čokoladu pažljivo otopiti iznad pare. Treba da je lagana vatra i čokoladu treba celo vreme mesati. Čim počne da se topi skinuti s vatre i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti da se malo prohladi.
Izmiksati krem sir s aromom vanile i po želji s šećerom u prahu. U originalnom receptu piše da ide 75 grama.
Dodati otopljenu belu čokoladu i sve izmiksati. Dodati slkktu pavlaku i miksati dok se ne dobije čvrsta smesa. Zatim varjačom ili silikonskom lopaticom lagano umešati namaz. Treba da ostanu tragovi.
Kremu staviti preko biksvitne podloge i poravnati. Ostaviti pokriveno u frižideru 6-8 sati ili najbolje tokom noći.
Za dekoraciju po želji prvo možete otopiti 50 grama Biscoff namaza i poprskati preko torte. Umutiti 150 ml slatke pavlake s šećerom u prahu. Belu čokoladu izrendati na rende za sir i posuti preko torte. Po želji ukrasiti s Lotus / Speculoos keksicima ili dekorisati po zelji.
Čizkejk izvaditi 10-ak minuta ranije iz frižidera pre služenja da podloga malo omekša.
Uspešno ste se prijavili
Izvor:coolinarika