I koliko god mislili da napitak nekad nije uspeo zbog toga što je kafa „izvetrila“, „slabije je pečena“, „loš odabir“… ipak je trik u kuvanju.
Verovali ili ne, kako kažu oni koji su majstori ovog „zanata“, trik je u džezvi. Kako navode, nju ne bi trebalo da perete! Odnosmo, dovoljno je da je isperete vodom.
Ova tema potegla se i na mreži X (bivši Twitter) gde su ljudi govorili da je normalna stvar da se džezva ne tretira sa sredstvima za pranje posuđa.
Kako može da se sazna iz komentara, deterdžent skida patinu koja ostaje od kafe i daje ukus.
Једном приликом је другарица прокоментарисала како нам друг који цео живот ради као шанкер увек боље скува кафу у кафићу него код куће. Онда нам је он открио тајну. Наиме, у кафићу, џезву у којој кувају кафу———————-> не перу
— Умјетница (@morabitizdrava) October 12, 2024
Kakav je vaš stav?
Pročitaj još:
Uspešno ste se prijavili