Potrebno:
- 1 kvasac
- 2 kašičice šećera
- 6 dl mleka
- oko 800 gr brašna
- so po ukusu
- 400 gr čvaraka za premazivanje
- 2 jaja
- susam za posipanje
Priprema:
Kvasac staviti u mlako mleko, 2 kašičice šećera i malo brašna. Prosejati brašno, staviti so, podignut kvasac i mleko. Zamesiti meko testo, ostaviti da naraste. Čvarke treba samleti, dodati 1 jaje i malo soli, i dobro izraditi.
Podignuto testo rastanjiti i premazati samlevenim čvarcima. Testo preklapati kao pismo i ostaviti da se odmori. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Posle rastanjiti testo i vaditi pogačice, ređati ih u pleh. Premazati pogačice jajetom i posuti susamom ili kimom. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Uspešno ste se prijavili