15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Starinski recept za SLADOLED TORTU koju ćete praviti iznova!

Foto:pixabay

Starinski recept za SLADOLED TORTU koju ćete praviti iznova!

Aska logo
portal_admin
23. avgust 2024. 12:47
Postoje mnoge verzije sladoled torte, a mi vam donosimo provereni starinski recept za ovu preukusnu poslaticu.
PODELI
F
T
G
P

Sladoled torta mnogima je bila omiljena poslastica iz detinjstva, a naše bake i mame pripremale su je za posebne prilike. Ukoliko tražite poslasticu kojom ćete obradovati vaše ukućane, kremsta i ukusna Sladoled torta je pravo rešenje.

Sastojci:

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 300 ml mleka

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g margarina
  • 3 kesice vanilin šećera

I još:

  • 100 g šlag krema od vanile
  • 200 ml mleka

Priprema:

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35×25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je sa 100 ml hladnog mleka. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa 150 g prah šećera i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje, da se zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Maslac, margarin i 100 g prah šećera umutiti pa te dve mase izmešati. Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil…3 kore, 3 reda fila. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Recept, sladoled torta, starinska torta
Direktor brenda LEVIS otkriva: Zbog ovoga nikad ne bi trebalo da perete farmerke!
Ispucala vam je kosa nakon mora i sunca? Ovo je najbolji način da oporavite dlaku!
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube