Kineska hrana je uvek sjajna za vrele letnje dane jer se brzo sprema, sadrži mnogo povrća, a ukus je uvek savršen. Ukoliko volite špagete, a ne jedete meso, ili pokušavate one tradicionalne sa paradajzom i mlevenim mesom da zamenite nečim novi, evo recepta za vas.
Kineske špagete
Trebaće vam:
200 grama tanjih špageta
200 grama šampinjona
2 glavice belog luka
4 šargarepe
200 grama tikvica
1 praziluk
100 mililitara ulja
100 mililitara sojinog sosa
1 kašičica đumbira
Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk sitno iseckajte, a šargarepu isecite na rezance.
Špagete skuvajte(ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi i ocedite ih.
Na zagrejanom ulju u dubokom tiganju ili voku kratko dinstajte beli luk, šargarepu, praziluk, šampinjone i tikvice pa ih pomešajte sa špagetama.
Na kraju dodajte đumbir, soja sos i začine po volji, promešajte i kratko dinstajte sve zajedno.
Uspešno ste se prijavili