15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Vegetarijanac ste? Evo savršenog i pikantnog ručka za vas

Vegetarijanac ste? Evo savršenog i pikantnog ručka za vas

Marta Buzurović
26. jun 2016. 13:11
Evo sjajnog jela za sve one koji izbegavaju meso, a uživaju u pikantnom ukusu.
PODELI
F
T
G
P

Kineska hrana je uvek sjajna za vrele letnje dane jer se brzo sprema, sadrži mnogo povrća, a ukus je uvek savršen. Ukoliko volite špagete, a ne jedete meso, ili pokušavate one tradicionalne sa paradajzom i mlevenim mesom da zamenite nečim novi, evo recepta za vas.

 Kineske špagete

Trebaće vam:

200 grama tanjih špageta

200 grama šampinjona

2 glavice belog luka

4 šargarepe

200 grama tikvica

1 praziluk

100 mililitara ulja

100 mililitara sojinog sosa

1 kašičica đumbira

Povrće očistite, operite i ocedite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Beli luk sitno iseckajte, a šargarepu isecite na rezance.

Špagete skuvajte(ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi i ocedite ih.

Na zagrejanom ulju u dubokom tiganju ili voku kratko dinstajte beli luk, šargarepu, praziluk, šampinjone i tikvice  pa ih pomešajte sa špagetama.

Na kraju dodajte đumbir, soja sos i začine po volji, promešajte i kratko dinstajte sve zajedno.

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci
Kineska hrana, Povrće, Vegeterijanci
Ne znate kako da iskoristite stare bojice? Napravite od njih lampu!
Bikovima je dan uspeha, a Device hvata nervoza
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube