15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Trik da spremite peciva, a da vam i sutradan budu meka kao da ste ih tek is...

Foto:pixabay

Trik da spremite peciva, a da vam i sutradan budu meka kao da ste ih tek ispekli

Aska logo
Aska
25. mart 2024. 16:27
Uz nekoliko trikova testo će biti mekano i vaše kiflice, krofnice i ostala peciva biće sveža nekoliko dana.
PODELI
F
T
G
P

Svi uživaju u mirisima vrućeg testa i nema ništa bolje od domaćih pita, pogača ili lepinja. Ali mnogi se plaše da naprave veće količine kako im testo ne bi „propalo“ već sutradan. Mekane, vazdušaste kiflice obično sutradan i nisu tako dobre, već se stvrdnu i ne budu ni približno kao kada ste ih izvadili iz rerne.

Svaka iskusna domaćica zna da postoje mnogobrojni trikovi zahvaljujući kojim će vaše testo biti odlično i sutradan, te ćete moći da uživate baš kako dolikuje. Nije bitno da li testo pržite, pečete ili kuvate, može se svakako dodati i trajaće vam bar 2 – 3 dana.

Kako da kiflice budu mekane i sutradan?

Najveća greška koju možete da napravite je da ih odmah spakujete umesto da sačekate da se izjednače sa sobnom temperarturom. Ako ih odmah vruće pakujete za sutradan one će brzo izgubiti na teksturi i neće biti ni približno vazdušaste! Zato sačekajte par sati pre nego što ih spakujete!

Foto: Pexels

Ne stavljajte kiflice u frižider!

Mislimo da vam je jasno zašto to da ne činite, ali ponovićemo još jednom. To je važilo nekada za hleb, pa je verovatno takvo uverenje preneto i na druga testa, ali to sa kiflicima posebno ne činite.

Tajni sastojak za sva mekana testa i peciva

Trik o kom smo govorili je zapravo skrob. On se dodaje u brašno, a testo će biti mekanije i ukusnije zahvaljujući njemu. Otprilike se na četiri šolje brašna dodaje jedna kašika skroba

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
meko testo, pecivo, svežina
13 prirodnih načina da ublažite proleće alergije
Škorpijama potrebno za izbalansiraju emocije, Ovnovima loš dan za zaradu
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube