15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Napravile smo pečenje u rerni na OVAJ NAČIN i svi su nam tražili recept!

Foto:pixabay

Napravile smo pečenje u rerni na OVAJ NAČIN i svi su nam tražili recept!

Aska logo
Aska
17. mart 2024. 09:20
Nekima ispeći meso zvuči kao bauk, ali uz ovaj recept nema toga kome ne bi uspelo. Probajte!
PODELI
F
T
G
P

Potrebno je:

  • svinjsko meso – plećka ili vrat (koliko parče će biti sami odaberite)
  • nekoliko čenova belog luka
  • suvi začini (ruzmarin je obavezan, ostalo po ukusu)
  • so
  • ulje
  • pivo (po želji)

Priprema:

Parče mesa špikujte sa svih strana (to znači da ga malo probušite i u toj rupi ubacite čen belog luka i malo soli). Zatim ga dobro usolite (da napravite kao piling na mesu) i onda pospite suve začine. Mi smo stavile: peršun, bosiljak, majčinu dušicu, vlašac, ruzmarin (ovaj deo nije obavezan, ali svakako da daje na ukusu). Prelijete uljem i sve dobro umešate, kao da masirate meso.

Ostavite da meso malo odmori, da upije sve arome. Ne mora dugo. Zatim poklopite pekač ili pleh i ubacite ga u rerni na najjače. Kada se rerna ugreje, sačekate još 10ak minuta pa onda smanjite na 180 stepeni i pustite ga tako da se peče oko sat/sat i po vremena.

Onda ga izvadite i prelijte pivom, pa nastavite sa pečenjem. Od prilike 2-3 kilograma se peku oko 2 sata. Naravno kada proverite i vidite da je skoro gotovo dodajte i krompir ako želite. Njemu ne treba više od pola sata.

Prijatno i javite kako vam je ispalo.

Pročitaj još:

Žene se raspravljaju ide li u kupus salatu šećer – evo šta kažu kuvari iz restorana
Koliko je potrebno vremena da organizam svari određene namirnice
Da li biste probali: Vlada pravi SLATKO OD SLANINE, a evo kako da ga spremite i vi

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Kako nam je Nenad Jezdić održao lekciju o ponašanju u pozorištu
Koliko je važna uloga vaspitača u životu dece
19. jun 2025.Vanja Vidić

Nije do tebe, do metode je: Kako da pamtiš baš svaku knjigu koju pročitaš

19. jun 2025.portal_admin

Imala je lice prekriveno aknama, a onda je uradila botoks i ljudi ne mogu da se načude rezultatu

19. jun 2025.portal_admin

Zašto neki ljudi ne mogu da se opuste ni na odmoru

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

19. jun 2025.Vanja Vidić
Nije do tebe, do metode je: Kako da pamtiš baš svaku knjigu koju pročitaš
19. jun 2025.portal_admin
Imala je lice prekriveno aknama, a onda je uradila botoks i ljudi ne mogu da se načude rezultatu
19. jun 2025.portal_admin
Zašto neki ljudi ne mogu da se opuste ni na odmoru
19. jun 2025.portal_admin
Dnevni horoskop: Jarčevi mogu da se oslone na Bika, Vage da smanje unos šećera
17. jun 2025.Anđela Stojković
Bili smo na najvećem džez festivalu: Rečima se teško opisuje ono što tamo osetite

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube