15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Razbijamo zablude o kuvanju! Ne pravite OVE greške jer verujete da tako tr...

Foto:Pexels

Razbijamo zablude o kuvanju! Ne pravite OVE greške jer verujete da tako treba

Aska logo
Aska
30. januar 2024. 09:47
Važno je pridržavati se pravila kada je kuvanje u pitanju, ali važno je i improvizovati. Ipak, postoje zablude u vezi sa kuvanjem koje će vam samo otežati.
PODELI
F
T
G
P

Zabluda 1: Nije važno kako se seče beli luk

  • Važno je pravilno pripremiti beli luk prema zahtevima recepta jer to utiče na intenzitet njegovog ukusa. Zgnječeni ili iseckani beli luk ima jači ukus u poređenju s celim čenom. Beli luk inače sadrži nekoliko supstanci koje deluju kao antioksidansi i otklanjaju mnoge probleme i stimulišu imunološke reakcije. Sirovi beli luk uništava bakterije, a kuvani dobro razređuje krv i štiti srce.

Zabluda 2: Da li je važno kada se dodaju začini?

  • Začine možete dodavati u različitim fazama kuvanja. Neki začini se brzo prže na početku kako bi otpustili aromu, dok se drugi dodaju kasnije kako ne bi izgubili ukus tokom dužeg kuvanja.
Foto: Pexels

Zabluda 3: Celer je beskorisan

  • Listovi celera su korisni i mogu se dodati u razna jela kao dodatak supama i varivima.

Zabluda 4: Paradajz treba čuvati u frižideru

  • Paradajz se preporučuje čuvati van frižidera kako bi zadržao svoj ukus i teksturu. Ako se ipak čuva u frižideru, preporučuje se ostavljanje na sobnoj temperaturi. Takođe, svež paradajz je najbolje upotrebiti u narednih tri do pet dana.
Foto: Pixabay

Zabluda 5: Karbonara sos se pravi od neutralne pavlake

  • Tradicionalni italijanski karbonara sos ne uključuje pavlaku, već se pravi od jaja, vode u kojoj se kuvala testenina, pančete, pekorino sira i crnog bibera.
Foto: Pexels

Zabluda 6: Meso ne sme da stoji na sobnoj temperaturi pre kuvanja

  • Meso se preporučuje ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi ne duže od dva sata pre kuvanja kako bi se ravnomerno skuvalo.

Zabluda 7: Pileće meso treba svaki put isprati pod tekućom vodom

  • Ispiranje mesa pod vodom nije efikasno za neutralisanje bakterija, a može povećati rizik od kontaminacije radne površine.

Zabluda 8: Pirinač ne sme da se podgreva

  • Pirinač može sadržavati bakterije, pa je važno pravilno ga pripremiti, čuvati i podgrevati. Preporučuje se čuvanje u frižideru i zagrevanje na laganoj vatri uz stalno mešanje, dok ne postigne temperaturu kao pri prvom kuvanju s naglaskom da pirinač ne bi trebalo zagrevati više puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu od luka!
Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu puslicu!
Ovo je NAJZDRAVIJA riba i ne, nije losos!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Hrana, karbonara, Kuvanje, Meso, Mitovi, Pirinač, zablude

Izvor:Krstarica

Ovan bi mogao da bude fatalan za ovaj znak, Blizanci neka se ugrizu za jezik danas
FOTO NEDELJE: Ana u rizičnoj haljini, ali samo ona može da je iznese kao PRAVA DAMA
28. avgust 2025.Vanja Vidić

Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?

28. avgust 2025.Vanja Vidić

Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta

28. avgust 2025.portal_admin

Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

28. avgust 2025.Vanja Vidić
Zašto parfemi ne mirišu isto tokom čitave godine?
28. avgust 2025.Vanja Vidić
Od tribina do ulice: Sportski dres kao modni must-have i ovog leta
28. avgust 2025.portal_admin
Srpska lepinja osvojila Evropu: Našla se među deset najboljih hlebova
27. avgust 2025.portal_admin
Dišenova mišićna distrofija, trka s vremenom u kojoj terapija znači život
26. avgust 2025.portal_admin
Žene će ove jeseni nositi smele boje kose – ove nijanse će većina tražiti frizerima

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube