15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Razbijamo zablude o kuvanju! Ne pravite OVE greške jer verujete da tako tr...

Foto:Pexels

Razbijamo zablude o kuvanju! Ne pravite OVE greške jer verujete da tako treba

Aska logo
Aska
30. januar 2024. 09:47
Važno je pridržavati se pravila kada je kuvanje u pitanju, ali važno je i improvizovati. Ipak, postoje zablude u vezi sa kuvanjem koje će vam samo otežati.
PODELI
F
T
G
P

Zabluda 1: Nije važno kako se seče beli luk

  • Važno je pravilno pripremiti beli luk prema zahtevima recepta jer to utiče na intenzitet njegovog ukusa. Zgnječeni ili iseckani beli luk ima jači ukus u poređenju s celim čenom. Beli luk inače sadrži nekoliko supstanci koje deluju kao antioksidansi i otklanjaju mnoge probleme i stimulišu imunološke reakcije. Sirovi beli luk uništava bakterije, a kuvani dobro razređuje krv i štiti srce.

Zabluda 2: Da li je važno kada se dodaju začini?

  • Začine možete dodavati u različitim fazama kuvanja. Neki začini se brzo prže na početku kako bi otpustili aromu, dok se drugi dodaju kasnije kako ne bi izgubili ukus tokom dužeg kuvanja.
Foto: Pexels

Zabluda 3: Celer je beskorisan

  • Listovi celera su korisni i mogu se dodati u razna jela kao dodatak supama i varivima.

Zabluda 4: Paradajz treba čuvati u frižideru

  • Paradajz se preporučuje čuvati van frižidera kako bi zadržao svoj ukus i teksturu. Ako se ipak čuva u frižideru, preporučuje se ostavljanje na sobnoj temperaturi. Takođe, svež paradajz je najbolje upotrebiti u narednih tri do pet dana.
Foto: Pixabay

Zabluda 5: Karbonara sos se pravi od neutralne pavlake

  • Tradicionalni italijanski karbonara sos ne uključuje pavlaku, već se pravi od jaja, vode u kojoj se kuvala testenina, pančete, pekorino sira i crnog bibera.
Foto: Pexels

Zabluda 6: Meso ne sme da stoji na sobnoj temperaturi pre kuvanja

  • Meso se preporučuje ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi ne duže od dva sata pre kuvanja kako bi se ravnomerno skuvalo.

Zabluda 7: Pileće meso treba svaki put isprati pod tekućom vodom

  • Ispiranje mesa pod vodom nije efikasno za neutralisanje bakterija, a može povećati rizik od kontaminacije radne površine.

Zabluda 8: Pirinač ne sme da se podgreva

  • Pirinač može sadržavati bakterije, pa je važno pravilno ga pripremiti, čuvati i podgrevati. Preporučuje se čuvanje u frižideru i zagrevanje na laganoj vatri uz stalno mešanje, dok ne postigne temperaturu kao pri prvom kuvanju s naglaskom da pirinač ne bi trebalo zagrevati više puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu od luka!
Konkurencija je teška, ali ovu tortu svako voli: Recept za savršenu puslicu!
Ovo je NAJZDRAVIJA riba i ne, nije losos!

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Hrana, karbonara, Kuvanje, Meso, Mitovi, Pirinač, zablude

Izvor:Krstarica

Ovan bi mogao da bude fatalan za ovaj znak, Blizanci neka se ugrizu za jezik danas
FOTO NEDELJE: Ana u rizičnoj haljini, ali samo ona može da je iznese kao PRAVA DAMA
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube