Preporučuje se da čuvate brašno na tamnom i suvom mestu, u hermetički zatvorenoj posudi. Ako ga zaštitite od svetlosti, vazduha i vlage, može duže ostati sveže. Ako kupujete veću količinu brašna, korisno je sipati malo u posebnu posudu.
Ključno je smanjiti često otvaranje posude kako biste produžili izdržljivost brašna. Preporučuje se da imate jednu posudu za skladištenje veće količine brašna i drugu za svakodnevnu upotrebu. Pre presipanja brašna, uverite se da je posuda suva i čista.
Da biste se zaštitili od moljaca, savetuje se da brašno stavite u zamrzivač odmah nakon kupovine, na dva dana. Ovaj postupak će eliminisati mogućnost prisustva jaja crva u brašnu, često nesvesno unesenih iz prodavnice.

Druga opcija je čuvanje brašna u zamrzivaču ili frižideru, ili pak u vakuumskom pakovanju s dodatkom lovora koji deluje kao zaštita od štetočina bez promene ukusa ili mirisa. Važno je izbegavati čuvanje brašna u papirnim ili platnenim kesama, jer povećava rizik od napada štetočina i brzog propadanja, budući da papir i tkanina ne pružaju zaštitu od vlage.
Preporučljivo je koristiti vakuumske posude ili obične tegle s navojnim zatvaračem za optimalno čuvanje brašna.
PROČITAJTE JOŠ:
Krpe su najprljavija stvar u vašoj kuhinji, ovo su trikovi kako ih treba prati!
Ne možete da se rešite neprijatnih mirisa od kuvanja i prženja? Treba vam samo jedan začin!
Kako se najbolje pere veš: Trikovi za vraćanje beline i uklanjanje masnih fleka
Uspešno ste se prijavili
Izvor:Super žena