Domaćice rado spremaju ovo ukusno jelo, a Slavka je podelila svoj recept sa nama.
Sastojci:
- 500 g mesa (piletina, svinjetina, jagnjetina ili mešano meso)
- 2 šolje pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike (crvena i zelena)
- 2 paradajza
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- 1 šolja graška (može biti svež ili smrznut)
- 2 kašike paradajz pirea
- So, biber, origano, peršun po ukusu
- 4 šolje supe (pileća ili povrćna)
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Operite i naseckajte sve povrće i meso na komade.
- Na srednje jakoj vatri, u većoj šerpi, propržite crni luk i beli luk na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
- Dodajte meso i pržite ga dok ne dobije lepu boju sa svih strana.
- Dodajte iseckane šargarepe, paprike, krompir i paradajz. Nastavite mešati sve sastojke.
- Kada povrće omekša, dodajte paradajz pire, so, biber, origano i peršun po ukusu. Promešajte sve zajedno.
- Dodajte opran pirinač i dobro ga promešajte s ostalim sastojcima.
- Prelijte sve supom i promešajte.
- Smanjite vatru na minimum, pokrijte šerpu i ostavite da se jelo kuva dok pirinač ne upije svu tečnost i meso i povrće budu potpuno kuvani. Ovo obično traje oko 20-30 minuta.
- Kada je jelo gotovo, ostavite ga da odstoji nekoliko minuta pre posluživanja.
Uživajte u vašem domaćem đuveču!
PROČITAJTE JOŠ:
Da li biste probali: Vlada pravi SLATKO OD SLANINE, a evo kako da ga spremite i vi
Vreme je ko stvoreno za kokice: Evo zašto su ove grickalice zdrave za vas plus NE GOJE!
Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!
Uspešno ste se prijavili