15 49.0138 8.38624 arrow 1 bullet 1 5000 1 0 horizontal https://aska.rs 300 4000
Aska ženski magazin – Okreni na svoju stranu
  • O nama
  • /
  • Kontakt
  • /
  • Prijavi se
  • /
Aska
  • Emotivna
    • Veze
    • Seks
    • Venčanja
  • Odgovorna
    • Porodica
    • Deca
    • Aktuelne vesti
  • Zdrava
    • Savremena medicina
    • Alternativna medicina
    • Trudnoća
    • Fitnes
    • Aktuelne vesti
  • Obrazovana
    • Posao
    • Edukacija
    • Pravni saveti
    • Jedna od nas
  • Izazovna
    • Moda
    • Lepota
    • Aktuelne vesti
  • Aktivna
    • Uradi sama
    • Hrana
    • Uređenje doma
  • Radoznala
    • Naše zvezde
    • Svetske zvezde
    • Putovanja
    • Astrologija
  • Druželjubiva
    • Askine drugarice
    • Vuk i Aska
    • Aska u akciji
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube
Naslovna » Aktivna » Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu o...

Foto:Pexels

Francuski specijalitet na vašoj trpezi: Brzo i lako spremite ukusnu supu od luka!

Aska logo
Aska
26. januar 2024. 14:44
Ovaj specijalitet je vrlo ukusan, obožavan širom sveta, a mi smo za vaš našli recept koji se lako i brzo sprema.
PODELI
F
T
G
P

Sastojci:

  • 4 veća luka, iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 litar pileće ili povrtne supe
  • 1/2 šolje belog vina (opcionalno)
  • So i biber po ukusu
  • 1 lovorov list
  • 1/2 kašičice suvog timijana (opciono)
  • 4 kriške tosta i rendanog sira (za posluživanje)

Uputstva:

  1. U velikoj šerpi, na srednje jakoj vatri, rastopite maslac i dodajte maslinovo ulje.
  2. Dodajte iseckane lukove i beli luk, smanjite temperaturu na nisku i dinstajte ih oko 15-20 minuta, povremeno mešajući, dok luk ne postane mekan i karamelizovan.
  3. Dodajte brašno i dobro promešajte kako biste napravili laganu zapršku.
  4. Postepeno dodajte supu uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice. Povećajte temperaturu da supa proključa.
  5. Ako koristite belo vino, sada je vreme da ga dodate. Dodajte so, biber, lovorov list i suvi tamijan (ako koristite). Smanjite temperaturu i ostavite supu da se kuva na laganoj vatri još 15-20 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
  6. Sklonite lovorov list pre nego što poslužite supu.
  7. Pre posluživanja možete dodati kriške tosta i posuti rendanim sirom na vrhu svake porcije.

Uživajte u ovoj ukusnoj supi od luka!

PROČITAJTE JOŠ:

Vreme je ko stvoreno za kokice: Evo zašto su ove grickalice zdrave za vas plus NE GOJE!
Ludo testo je poslednji hit srpskih domaćica: Evo kako se pravi i zašto ga toliko vole!
Recept: Zdrav hleb od tri vrste brašna koji krcka pod zubima i može da se jede nekoliko dana

Uspešno ste se prijavili

Aktivna, Hrana, Skorašnji članci, z-slajder
Francuska, Recept, supa od luka
Daleko bilo i da ne čuje zlo: Evo zašto kucamo u drvo!
Ukoliko ovo očekujete od partnera, ubijate vašu vezu
8. jul 2025.portal_admin

Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina

8. jul 2025.portal_admin

Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“

Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković

Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo

Aska u akciji
Medifem

Najnovije objave

8. jul 2025.portal_admin
Internet su preplavili saveti da se ricinusovo ulje stavlja u pupak zbog zdravlja: Evo šta je istina
8. jul 2025.portal_admin
Zašto se hrom sve češće preporučuje i zašto ga zovu „saveznikom svih žena“
Sportske povrede
7. jul 2025.Anđela Stojković
Menstruacija i sportske povrede: Nevidljiva veza koju ne smemo da ignorišemo
đokovići, originalni razgovori, jelena
7. jul 2025.portal_admin
Jelena Đoković je DOKTOR NAUKA Evo koje sve škole je završila
7. jul 2025.Vanja Vidić
Genijalna i ranjena žena: Zašto još uvek boli ono što je Ingeborg Bahman napisala 

O NAMA

Redakcija Aska

O nama

KATEGORIJE

Askine teme
  • Aktivna
  • Astrologija
  • Druželjubiva
  • Emotivna
  • Hrana
  • Izazovna
  • Izdvajamo
  • Obrazovana
  • Odgovorna
  • Radoznala
  • Stručnjaci
  • Svetske zvezde
  • Zdrava
Copyright © 2016 ASKA-TEAM d.o.o.
FacebookTwitterInstagramPinterestYoutube